Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Κατολίσθηση πλαγιάς στον Κακόπετρο…

Με τον φόβο των κατολισθήσεων ζουν οι πολίτες στην ενδοχώρα του νομού Χανίων, καθώς εκτός από τις γνώριμες επικίνδυνες καταστάσεις κατά μήκος του Β.Ο.Α.Κ., πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και το επαρχιακό οδικό δίκτυο. 

Ανήμερα της Δευτέρας λίγη ώρα πριν από την 5η πρωινή, ενώ ακόμα επικρατούσε σκοτάδι σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση σε τμήμα πλαγιάς στον κεντρικό δρόμο από και προς τον Κακόπετρο λίγο πριν από την κεντρική πλατεία.

Για την συγκεκριμένη κατολίσθηση που προκάλεσε φόβο και ανησυχία σε οδηγούς και κατοίκους του χωριού, μίλησε στα “Χανιώτικα νέα” και το “Επαρχιακό φως”  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κακοπέτρου Νίκος Τσιχλάκης, υπογραμμίζοντας τα εξής: “Στις 5 το πρωί της Δευτέρας ακόμα δεν είχε ξημερώσει όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά ο κ. Γεώργιος Βουντουράκης από τα δημόσια έργα ότι κοντά στο σπίτι μου είχε κατολισθήσει η πλαγιά και να πάω να συνδράμω σε βοήθεια μέχρι να έρθουν τα μηχανήματα έργων.  Πράγματι, η κατολίσθηση ήταν μεγάλη και είχε κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς το χωριό μας, αλλά ευτυχώς χωρίς να έχει προκληθεί ατύχημα αφού την ώρα εκείνη δεν διερχόταν κανένα όχημα, διαφορετικά με τόσες πέτρες, λάσπες και την αποκόλληση ενός τεράστιου βράχου, θα θρηνούσαμε θύματα.  Η κατολίσθηση σημειώθηκε 150 μέτρα πριν από την κεντρική πλατεία του Κακόπετρου για όσους κατευθυνόταν προς Κάντανο και άλλα χωριά. Κι ενω κυλούσε η ώρα στο βαθύ σκοτάδι καταβάλοντας μεγάλη προσπάθεια με δικό μου μηχάνημα έργων να ελευθερώσω το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από τις λάσπες και τις πέτρες  ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν  τα οχήματα που στο μεταξύ είχαν καταφτάσει στο σημείο και περίμεναν, έφτασαν και τα μηχανήματα έργων του εργολάβου Γεωργίου Αθουσάκη, ταυτόχρονα με τον δήμαρχο Πλατανιά που είχε ενημερωθεί και αυτός όπως εμένα και τον εργολάβο από τα δημόσια έργα”. 

Ο κ. Εμμανουήλ Περάκης 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Μανώλη Περάκη κατοίκου στον Πάνω Κακόπετρο που είπε. “Εγώ ξύπνησα από τις κόρνες των οχημάτων που είχαν φτάσει και ακινητοποιηθεί στον κεντρικό δρόμο. Η ώρα ήταν 5.30’ που με ξύπνησε ο θόρυβος αλλά η κατολίσθηση όπως έμαθα αργότερα έγινε πριν από τις 5 το πρωί και ευτυχώς που εκείνη την ώρα δεν περνούσε κανένα αυτοκίνητο”. 

Οι φετινές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές με τις περισσότερες στη δημοτική περιφέρεια του Δήμου Πλατανιά οι οποίες συνεχώς αποκαθίστανται. Πρόσφατα απεκλείσθη και η διάβαση πεζών και οχημάτων από τον δρόμο του μικρού πανέμορφου φαραγγιού που ενώνει τα χωριά Μεσαύλια και Δελιανά του δήμου Πλατανιά.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Στιγμιότυπα από την κατολίσθηση στον κεντρικό δρόμου του Κακόπετρου 


Στην αρχή της εισόδου – εξόδου του φαραγγιού Μεσαυλίων – Δελιανών,  κοντά στα Δελιανά, ο δρόμος είναι απροσπέλαστος ακόμα και με τα πόδια εξαιτίας των μεγάλων βράχων που έχουν συσσωρευτεί από τα ορμητικά νερού του ποταμού εξαιτίας κατολισθήσεων 

   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com