Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ζημιές από την πύρινη λαίλαπα σε Φουρνέ και Συρικάρι Χανίων.

Μεγάλες  καταστροφές προκλήθηκαν από τις σημερινές μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε αγροτο κτηνοτροφικές και δασικές περιοχές στο Φουρνέ και στο Συρικάρι, αντίστοιχα χωρίς, ευτυχώς, να απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Για την πυρκαγιά στο Φουρνέ τα αίτια προσδιορίστηκαν σε βραχυκύκλωμα στύλου της ΔΕΗ ενώ για το Συρικάρι τα αίτια παραμένουν άγνωστα.

Σημείωση: Παρακάτω θα δείτε την δημοσίευση του ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα”. 

 

 

 


 


 

Τα παράπονά του διατύπωσε για την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο αγρότης Χρήστος Κατσικανδαράκης επισημαίνοντας ότι: “ Ήρθε γρήγορα η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά έκανε για μένα κακή εκτίμηση και αντί να αρχίσει να σβήνει την φωτιά από τα μουρέλα μου με άφησαν μόνο να τη σβήνω με το βυτιοφόρο που ψεκάζω… Μου κάηκαν καμιά 20αριά ελιές”. 

 



Γιάννης Κατσικανδαράκης: “Από εδώ είμαι αλλά μένω στον Πλάτανο. Αλλιώς μου τα είπαν αλλά ευτυχώς που δεν είναι έτσι τα πράγματα αφού δεν κινδύνεψε το χωριό..”. 




Ο αγρότης Πέτρος Τζωρτζάκης ήταν αυτός που είδε πρώτος τους καπνούς και μας είπε: “Πήγαινα στο διπλανό χωριό όταν ξαφνικά είδα απέναντι στην πλαγιά τους καπνούς και γύρισα σπίτι για να τηλεφωνήσω στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μου απάντησαν ότι ενημερώθηκαν και έχουν στείλει ήδη δύο αυτοκίνητα και έρχονται και άλλα. Πραγματικά ήρθαν οι δυνάμεις αμέσως και αργότερα το ελικόπτερο που έκανε καλή δουλειά…”.     

Πάνω: Στιγμιότυπα από το Συρικάρι 






Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com