Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου Χανίων: Χιλιάδες «σπίθες υποδέχτηκαν τον ιδρυτή των ανεξάρτητων πολιτών Μίκυ Θεοδωράκη



 

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα, Τετάρτη βράδυ, 21 Σεπτεμβρίου 2011χιλιάδες Χανιώτες μέλη και φίλοι της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών στον ιδρυτή της, μουσικοσυνθέτη Μίκυ Θεοδωράκη παρά τον άσχημο καιρό που επικρατούσε στα Χανιά. Ο κ. Θεοδωράκης πραγματοποίησε πολιτική ομιλία και καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές από τον κόσμο ο οποίος τον επευφημούσε αναζητώντας έτσι στο πρόσωπό του την ελπίδα για να σωθεί η χώρα. Κι ενώ συνεχιζόταν οι ομιλίες, η βροχή υποχρέωσε αρκετούς θαυμαστές του που δεν κρατούσαν ομπρέλες να αποχωρήσουν. Η βροχή, όμως, δεν έλεγε να σταματήσει με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκυ Θεοδωράκη με τίτλο: “ Η πατρίδα, πάλι τραγουδά!”, που επρόκειτο να
ξεκινήσει αμέσως μετά τις πολιτικές ομιλίες. 
Πικρές αλήθειες είπε ο κ Θεοδωράκης αποκαλώντας την Ελλάδα «Καράβι» και ότι “δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πώς βρισκόμαστε όλοι μέσα και αν βουλιάξει, τότε βουλιάζουμε όλοι, ανεξαρτήτου κόμματος, αριστεροί, δεξιοί, πλούσιοι και φτωχοί. Και σ’ αυτό το καράβι δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες, επομένως, συνυπεύθυνοι για την κατάστασή του, για την πορεία του και για την ασφάλεια του…”.   Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, λέγοντας πως “ τώρα φαίνεται καθαρά, ότι δεν ήταν ο Παπανδρέου που κατέφυγε στην Τρόικα αλλά η Τρόικα και οι δανειστές που τον υποχρέωσαν να θέσει τη χώρα μας κάτω από την κηδεμονία τους, επειδή όπως αποδείχθηκε, τα δάνεια με τα οποία συνεχίζεται η υπερχρέωσή μας, δεν προορίζονται για μας αλλά για εκείνους…”.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών κ. Γιώργος Κασιμάτης, επεσήμανε ότι: “ Υπάρχουν δύο βασικοί απαράδεκτοι όροι που έδεσαν την Ελλάδα με τη δανειακή σύμβαση (μνημόνιο). Ο όρος της παραίτησης από την εθνική κυριαρχία και ο όρος με τον οποίο δεσμεύτηκε ολοκληρωτικά η εθνική περιουσία. Ο όρος αυτός άρχισε τώρα να υλοποιείται. Αυτό το λέγαμε από τότε. Λέγαμε, δηλαδή, ότι θα δούμε τρομερά μέτρα, τα οποία ήδη φαίνονται στο Μεσοπρόθεσμο και στον εφαρμοστικό νόμο”.      

 

Στην ομιλία του ο δικηγόρος Χανίων κ. Νίκος Χατζημιχελάκης εκπρόσωπος των οργανώσεων Χανίων αποκάλεσε την κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου ως την πιο αποτυχημένη και επικίνδυνη από όσες πέρασαν εδώ και 50 χρόνια για να επισημάνει ακόμα, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Οι τουλάχιστον ανίκανες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών οδήγησαν την υπερήφανη πατρίδα μας και τον λαό της στον διεθνή διασυρμό. O κ. Θεοδωράκης, σεβάστηκε το πνεύμα της επιστολής- έκκλησης που του απευθύναμε 60 Χανιώτες τον Φεβρουάριο 2010 καλώντας τον να μπει μπροστάρης και πάλι με το κύρος του σαν ο πιο καταξιωμένος κοινής αποδοχής Έλληνας για τη δημιουργία ενός Παλλαϊκού Πατριωτικού Μετώπου ενάντια στα δεσμά που χάλκευαν και εξακολουθούν να χαλκεύουν για τον ελληνικό λαό, οι ξένοι δυνάστες δανειστές μας σε αγαστή συνεργασία με την μικρή εθελόδουλη και οσφιόκαμπτη  κυβέρνησή μας…”.       

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com