Σάββατο , 20 Ιανουαρίου 2018
Ανακοίνωση

Τα ξεροτήγανα και οι βραβεύσεις μαγειρικής της Ευτυχίας

Μια νοικοκυρά γυναίκα, μαγείρισσα και ζαχαροπλάστισσα, η κυρά Ευτυχία Γεραιουδάκη από τον Σκουτελώνα Κολυμπαρίου Κισάμου με πολυάριθμες βραβεύσεις, μας μίλησε για την επαγγελματική της δραστηριότητα, που έκανε το χωριό της και την ίδια γνωστή σε χιλιάδες ανθρώπους εντός και εκτός Ελλάδας.

 

 Η κυρά Ευτυχία δηλώνει: “Έχω κάνει και μεγαλύτερα ξεροτήγανα από αυτό”.

 

“Στον Σκουτελώνα γεννήθηκα και από μικρή μ’ έμαθε η μητέρα μου να ασχολούμαι με τα οικιακά, μαγείρεμα, πλύσιμο, κέντημα και όλες τις άλλες δουλειές που είχε το χωριό. Στην ηλικία των 12 χρονών, παιδί ακόμα, ήξερα όλες τις υποχρεώσεις μιας καλής νοικοκυράς. Ζύμωνα, φούρνιζα, μάζευα τις ελιές από το έδαφος με το χέρι γεμίζοντας στο άψε σβήσε το καλάθι μου. Έτσι μαζεύαμε εκείνα τα χρόνια αφού τα δίχτυα δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα. Μικρή αρραβωνιάστηκα και γρήγορα παντρεύτηκα για να γίνω μητέρα. Με τον καλό μου σύζυγο έχουμε δουλέψει σκληρά στη ζωή μας και συνεχίζουμε ακόμα να δουλεύουμε γιατί έτσι μάθαμε από παιδιά. Το 1980 ανοίξαμε το πρώτο εστιατόριο στην περιοχή της Κοινότητας Κολυμπαρίου και ήταν το μοναδικό μέχρι τον Πλατανιά για αρκετά χρόνια, ενώ στο Κολυμπάρι, υπήρχε όλη κι όλη μια ψαροταβέρνα. Στην επιχείρησή μας δώσαμε το όνομα μου, «Ευτυχία» και έτσι μας μάθαινε σιγά, σιγά ο κόσμος. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 31 χρόνια και σ’ όλη αυτή τη χρονική περίοδο έχουμε γνωρίσει χιλιάδες ανθρώπους από την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Κατενθουσιασμένοι όλοι από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και την καλή κουζίνα, εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια ακόμα και στις επιστολές που μας στέλνουν. Για την προσφορά μου στον τόπο και τις μαγειρικές αλλά και ζαχαροπλαστικές μου ικανότητες βραβεύτηκα αρκετές φορές και έχουν γράψει για μένα πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά, ο Τύπος, ενώ έχω συμμετάσχει και σε τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής”.

Η κυρά Ευτυχία, όμως, δεν είναι μόνο μια καλή νοικοκυρά, αλλά  και κι ένας καλός και πονόψυχος άνθρωπος, γεγονός το οποίο έχει εκτιμήσει η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, αποδίδοντας της ξεχωριστό έπαινο, (Δίπλωμα Τιμής και Ευλογίας).

 

 Μαζί με τον εγγονό της το Νίκο, δείχνουν ορισμένες βραβεύσεις για την μαγειρική.  

 

Η βράβευση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. 

……………

……………..

Χανιώτικα νέα 17 – 5-  2011 σελίδα 36.


 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com