Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Διαγωνισμός μαγειρικής από κυρίες μέλη του ΣΤ΄ ΚΑΠΗ Χανίων


Μια θαυμάσια εκδήλωση διαγωνισμού μαγειρικής από έμπειρες νοικοκυρές μέλη του ΣΤ΄ ΚΑΠΗ Χαλέπας Χανίων πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 17 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, την οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος. Σημείωση: Το ρεπορτάζ θα ολοκληρωθεί αύριο.      

 

 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χρήστος Αιγίδης καλωσορίζοντας τον κόσμο ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές που ήταν το ΣΤ΄ ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, τις 25 περίπου νοικοκυρές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καθώς και τις εργαζόμενες στον προαναφερόμενο φορέα,  τονίζοντας, ιδιαίτερα, ότι: “ Η εκκλησία πρέπει ν’ αγκαλιάζει αυτές τις προσπάθειες γι’ αυτό με πολύ χαρά δεχτήκαμε να φιλοξενηθεί η εκδήλωση στον χώρο μας παραχωρώντας τον προαύλιο χώρο για την εκδήλωση και το αρχονταρίκι της αγάπης για την προετοιμασία του διαγωνισμού”.

Αμέσως μετά η προϊσταμένη του ΣΤ΄ ΚΑΠΗ κα Ελευθερία Τζεϊράνη ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του εκφράζοντας τις ευχαριστίες όλων των εργαζομένων και μελών του ΚΑΠΗ, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Κίνητρο για κάθε εκδήλωση είναι η  δημιουργική ενεργοποίηση των μελών και στην προκειμένη περίπτωση με έρεισμα τις γαστρονομικές παραδόσεις του τόπου μας, σκοπός της εκδήλωσης είναι να «θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι…» Ευχαριστούμε ακόμα όλα τα μέλη και ιδιαίτερα τις γυναίκες για τη διαρκή και θερμή στήριξή τους όλα τα χρόνια που λειτουργούμε. Η ανταπόκριση τους σε κάθε εκδήλωση, το αμείωτο ενδιαφέρον τους και η όρεξή τους για ζωή είναι αυτά που δίνουν στο ΚΑΠΗ τη θεσμική του υπόσταση και την αδιαμφισβήτητη πραγμάτωσή του… Στο πλαίσιο, λοιπόν, της δράσης αυτής πραγματοποιείται απόψε με το ίδιο πνεύμα και θέληση η δημιουργική αυτή συνάντηση όπου ο πολιτισμός μας συναντάει το χθες, το σήμερα και το αύριο της κρητικής κουζίνας… Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε να πούμε ακόμα στον δραστήριο και αγαπητό στο πλήρωμα της εκκλησίας εφημέριο του Ναού της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής π. Χρήστο Αιγίδη για την μόνιμη συμπαράσταση του στους ηλικιωμένους συνανθρώπους, μέλη μας, καθώς και για την θερμή φιλοξενία στην αυλή της ανακαινισμένης επί των ημερών του ιστορικής εκκλησίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση”.   

Από την πλευρά της η κα Χρύσα Χαριτάκη, πρόεδρος του Δ.Σ. ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων, εμφανώς συγκινημένη από την παρουσία του κόσμου και τις πολλές συμμετοχές στον διαγωνισμό τόνισε: “Ευχαριστώ κατ’ αρχήν όλες τις καλές φίλες της Χαλέπας που μαγείρεψαν για τον διαγωνισμό γαστρονομίας που διοργάνωσε το ΣΤ’ ΚΑΠΗ της Χαλέπας σήμερα. Να ευχαριστήσω όμως, και την προϊσταμένη του κα Ελευθερία Τζεϊράνη, καθώς επίσης και τις άλλες εργαζόμενες την Αργυρώ Βακάκη, την Ιωάννα Λαδάκη και την Κατερίνα Καλλέργη. Από τα έμπειρα μέλη των γυναικών του ΚΑΠΗ γίνεται ένας πολύ ωραίος διαγωνισμός φαγητών που θα κερδίσει η καλύτερη. Να ευχαριστήσω βέβαια και τους χορηγούς μας όπως  και το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας με  τον αρχιμάγειρα Γιάννη Αποστολάκη και την ομάδα του την οποία αποτελούν ο Ανδρέας Πατεράκης και ο Γιώργος Μακρής, οι οποίοι, μαζί μ’ εμένα θα δοκιμάσουμε και θα βαθμολογήσουμε τα φαγητά των νοικοκυρών που στολίζουν απόψε το τραπέζι μας”.

Εξάλλου για τον διαγωνισμό μαγειρικής ο μάγειρας κ. Γιάννης Αποστολάκης, μας είπε: “ Οι συμμετοχές είναι 23  με διάφορα φαγητά χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες. Από ό,τι βλέπουμε όμως θα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιλέξουμε τις νικήτριες καθόσον όλα τα διαγωνιζόμενα φαγητά έχουν φτιαχτεί από έμπειρα χέρια παλιών νοικοκυρών”.       

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΡΕΑΣ

Α 1.  ΜΑΡΟΥΣΑΚΗ ΕΛΕΝΗ –ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Α 2.  ΤΖΙΝΕΥΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ-ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

Α 3.  ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΑΓΑΠΗ-ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Α 4.  ΣΤΑΦΥΛΑΡΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Α 5.  ΜΠΡΟΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΓΑΡΔΟΥΜΑΚΙΑ

Α 6.  ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΑΝΝΑ-ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ 

Στην πρώτη κατηγορία νίκησε η κα Αθανασάκη Άννα με τα σουτζουκάκι με το ρύζι.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΧΟΧΛΙΟΙ

 

Β 1. ΠΑΠΑΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ               

Β 2. ΑΝΤΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ –ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΧΟΝΔΡΟ                               

Β 3. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΕΠΟΧΗΣ                       

Β 4. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΠΟΠΗ-ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΡΥΖΙ                                       

Στη δεύτερη κατηγορία νίκησε η κα Μαρία Παπακαστρίτσιου με τους χοχλιούς.

 

ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΙΤΕΣ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

Γ 1.  ΠΑΛΛΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΜΠΟΥΡΕΚΙ                                                      

Γ 2.  ΑΛΕΥΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΜΠΟΥΡΕΚΙ                                            

Γ 3.  ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΞΥΣΤΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ                               

Γ 4.  ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ                              

Γ 5.  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ                         

Γ 6.  ΡΑΡΡΗ ΑΡΓΥΡΩ-ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ                                   

Γ 7.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ-ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ              

Γ 8.  ΚΑΠΙΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ-ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ                                 

Γ 9.  ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ            

Γ 10.  ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ ΚΛΕΙΩ-ΑΝΘΟΥΣ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ                             

Γ 11. ΤΙΝΓΚΑ ΜΑΡΙΑ-ΓΕΜΙΣΤΑ                                                        

Γ 12.  ΒΡΟΥΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ–ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ                                             

Γ 13.  ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ-ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ 

Στην Τρίτη κατηγορία νίκησε η κα Ειρήνη Πάλλα με το μπουρέκι συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία για ν’ αναδειχθεί τελική νικήτρια και να της απονεμηθεί το πρώτο βραβείο από το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας.                                              

 


Προετοιμασίες στο Αρχονταρίκι της αγάπης 













Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την όμορφη εκδήλωση για την οποία όλος ο κόσμος που παραβρέθηκε χειροκρότησε τις παλιές νοικοκυρές δίνοντας έτσι το έναυσμα να υπάρξουν και άλλοι παρόμοιοι διαγωνισμοί για τόνωση της Τρίτης ηλικίας.


Η κα Πάλλα Ειρήνη είναι η τελική νικήτρια με το μπουρέκι της. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com