Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Οι θαυμάσιοι ανθόκηποι στα Μεσαύλια και τα Πλεμενιανά Χανίων

Τι κι αν δεν είναι Μάιος να βλέπουμε παντού λουλούδια, τι κι αν πέρασε το καλοκαίρι και μπήκαμε στον πρώτο φθινοπωρινό μήνα των τεσσάρων εποχών του ετήσιου κύκλου. Υπάρχουν παντού άνθρωποι που αγαπούν τα φυτά και τ’ άνθη και ασχολούνται ολοχρονίς για την περιποίησή τους απολαμβάνοντας έτσι τη μαγευτική ομορφιά της φύσης στις αυλές και στα μπαλκόνια τους στην πόλη και στα χωριά, όπως συμβαίνει με τους θαυμάσιους ανθόκηπους που φωτογραφίσαμε χθες. Ο ένας είναι στα Μεσαύλια Κισάμου, πλάι από το μονοπάτι της κατεβασιάς για το μικρό πανέμορφο φαράγγι που αρχίζει από αυτό το χωριό για να καταλήξει στα Δελιανά και ο άλλος στα Πλεμενιανά Σελίνου. Κι ενώ ο διαγωνισμός των ανθόκηπων έχει καθιερωθεί από το Δήμο Χανίων τώρα και χρόνια με βραβεύσεις σε νοικοκύρηδες και νοικοκυρές που ασχολούνται με μεράκι στην περιποίηση και τον καλλωπισμό των οικιών τους με διάφορες ανθό-συνθέσεις και φυτά, ο θεσμός δεν επεκτάθηκε στην ύπαιθρο παρά τις επανειλημμένες προβολές θαυμάσιων ανθόκηπων στα «Χ.Ν.».   




 Στα Μεσαύλια.




 Δύο από τους πολλούς ανθόκηπους στα Πλεμενιανά επί του κεντρικού δρόμου από και προς την Παλαιόχωρα και τη μαρτυρική Κάντανο.  



 

Με πολύ μεράκι ο κ. Γιάννης Πετράκης στα Πλεμενιανά ασχολείται καθημερινά με το περιβόλι του το οποίο εκτός από διάφορα καρποφόρα δέντρα που φύτεψε θέλησε να δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα καλαισθησίας φυτεύοντας  παράλληλα πολλά λουλούδια.




“Πριν από λίγους μήνες ο χώρος αυτός ήταν εντελώς διαφορετικός, γεμάτος με μπάζα και δείτε πώς μεταμορφώθηκε σήμερα ενώ δεν τελείωσε ακόμα η δουλειά που θέλω να ολοκληρώσω προτρέποντας τους νέους να φυτέψουν όσο μπορούν περισσότερα δέντρα”, υπογράμμισε ο κ. Πετράκης. 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com