Πέμπτη , 23 Μαρ 2023

Ξενάγηση Σκανδιναβών στη Μονή Γωνιάς

SONY DSC

Την ανδρική Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς της Παναγίας ή Κυρίας των Αγγέλων στο Κολυμπάρι επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν χθες το πρωί από ιεροδιάκονο του μοναστηριού ένα γκρουπ Σκανδιναβών  που θα εργαστούν για τον τουρισμό θέλοντας να μάθουν ιστορικά στοιχεία επειδή το μοναστήρι διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην κρητική ιστορία ούτως ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις αυτές σε άλλους επισκέπτες.

Για την επίσκεψη αυτή, μίλησε στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως» ο μοναχός που τους ξενάγησε, λέγοντας μας τα εξής: « Το μοναστήρι μας ήταν πάντα εστία αντίστασης σε όλους τους κατακτητές της Κρήτης και γι’ αυτό καταστράφηκε πολλές φορές από τους διάφορους επιδρομείς όπως για παράδειγμα ήταν οι Τούρκοι πιο παλιά  και οι Γερμανοί μεταγενέστερα την κατοχή», για να συνεχίσει, τονίζοντας ότι « από τις επιδρομές σώθηκαν το Καθολικό της μονής και ερείπια από τα κελιά του παλιότερου μοναστηριού που υπήρχε από τον 9ο αιώνα. Το Καθολικό διασώζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αιώνα με εικόνες του ζωγράφου Παρθενίου και άλλων, ενώ στους τοίχους και τα παρεκκλήσια υπάρχουν και άλλες εικόνες της Κρητικής Σχολής».

Ο ίδιος συνέχισε αναφερόμενος στην επίσκεψη τώρα και ξενάγηση του γκρουπ επισημαίνοντας: «Ήρθαν σήμερα από ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Κρήτης μια ομάδα 50 περίπου ξένων που θα εργαστούν για τον τουρισμό και που θα ξεναγούν στο νησί μας χιλιάδες Σκανδιναβούς τουρίστες. Ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στο νομό μας είναι η Μονή Γωνιάς και είναι η πρώτη τους επίσκεψη εδώ γι’ αυτό και αισθανόμαστε μεγάλη τιμή. Τους εξηγήσαμε να καταλάβουν εν πρώτοις πως θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά σ’ ένα ιερό χώρο κάθε επισκέπτη  και τι μπορούν να δουν και να μαθαίνουν από την πλούσια ιστορία του μοναστηριού και τους θησαυρούς που έχουμε  όσοι έρχονται». 

SONY DSC

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com