Πέμπτη , 23 Μαρ 2023

Βραβεύθηκαν μαθητές Λυκείων στα Αρχαία Ελληνικά από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων

 

 

Εσπερίδα με βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών Λυκείου απ’ όλα τα Σχολεία του Νομού που συμμετείχαν στον 27ο Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών που είχε προηγηθεί πραγματοποιήθηκε απόψε από τον  “Σύνδεσμο Φιλολόγων” Νομού Χανίων στην αίθουσα διαλέξεων του Φιλολογικού Συλλόγου “Χρυσόστομος” παρουσία αρκετού κόσμου, γονέων και συγγενών, αλλά και εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση περιλάμβανε εισήγηση του κ. Στ. Παναγιωτάκη, αναπληρωτή καθηγητή της Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για τη Γ’ Λυκείου βραβεύθηκαν:

1ο βραβείο: Καπαράκη Ελένη του Γεωργίου (2ο ΓΕΛ Χανίων)

2ο βραβείο: Λεδάκης Σοφοκλής του Αντωνίου (2ο ΓΕΛ Χανίων) και

Στουγκιώτη Ευσταθία του Χρήστου (ΓΕΛ Κολυμβαρίου)

3ο βραβείο: Λιονάκη Αλεξάνδρα του Γεωργίου (2ο ΓΕΛ Χανίων)

Έπαινος: Μαρτσάκη Ρουμπίνη του Ανδρέα (ΓΕΛ Κισάμου)

Για τη Β’ Λυκείου βραβεύθηκαν:

1ο βραβείο: Ρενιέρη Αργυρή του Ιωάννη (1ο ΓΕΛ Χανίων)

2ο βραβείο: Ρεϊζάκη Μαρία Ελένη

του Κων/νου (4ο ΓΕΛ Χανίων)

3ο βραβείο: Κατζούνη Ιωάννα του Γεωργίου (1ο ΓΕΛ Χανίων)

Έπαινος δόθηκε στην μαθήτρια Φραγκιαδάκη Ειρήνη του Εμμανουήλ  από το ΓΕΛ Νέας Κυδωνίας.

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως» η φιλόλογος  καθηγήτρια Μαρίνα Αρετάκη, διδάκτωρ νεοελληνικής φιλολογίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Χανίων, υπογράμμισε ότι « σήμερα βραβεύσαμε τα παιδιά που διακρίθηκαν στον 27ο διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών που είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2015 και είναι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου από όλον τον Νομό που διαγωνίστηκαν σε άγνωστο αρχαίο κείμενο κατά τα πρότυπα των Πανελληνίων εξετάσεων. Είχαμε μεγάλη αντιπροσώπευση και χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί βραβεύσαμε φέτος και μαθητές από Κολυμπάρι και Κίσαμο».

Η ίδια συνεχίζοντας ευχαρίστησε τους συναδέρφους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού για να επισημάνει: « Τα θέματα έβαλε μια επιτροπή από συναδέρφους αλλά και από την Αθηνά Καβουλάκη που είναι επίκουρη καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας του Τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Στέλιος Παναγιωτάκης που είναι αναπληρωτής  καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κάνοντας αναφορά στις δικές του σπουδές, τις Λατινικές και μας μετέφρασε για πρώτη φορά στα ελληνικά ένα κείμενο του “Σενέκα” που μιλάει για τη γνώση, πως αποκτά κάποιος γνώση και την αξία της λογοτεχνίας στον κόσμο».

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com