Ανακοίνωση

Τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ακουστικής Παρατήρησης στα Χανιά

Μέσα στην πλούσια φύση των τριακοσίων στρεμμάτων το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας κοντά στον Προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων σήμερα – όπως διαμορφώθηκε και λειτούργησε το 1994  έχοντας εμπνευστή τον τότε πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Φίλη και ιδρυτικό δωρητή την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, συνεχίζει την πολλαπλή προσφορά του σε επισκέπτες, φοιτητές και διάφορες επιστημονικές και πολιτιστικές ημερίδες και εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των δραστηριοτήτων του καλοκαιριού εντάσσονται οι προχθεσινές εκδηλώσεις προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Ακουστικής Παρατήρησης, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά από την ομάδα χορού  “ Ηνεμόεις ” σε συνεργασία με το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι εκδηλώσεις άρχισαν με μια παρουσίαση των βασικών ιδεών της ακουστικής οικολογίας από τον κ. Δημήτριο Μπαρνιά, ηχολήπτη και ακουστικό παρατηρητή για να συνεχιστεί ένας μικρός διαλογισμός από τον Τιτσιάνο Καλαμπρέζε, εκπαιδευτή Αikido 3 Dan και να τελειώσει η ημέρα με περίπατο στα μονοπάτια του Πάρκου με τα πολυάριθμα είδη φυτών, μια τεράστια συλλογή αρωματικών κυρίως φυτών που συνεχώς εμπλουτίζεται, απολαμβάνοντας αμέσως μετά όσοι ήθελαν ένα θαυμάσιο χορευτικό δρώμενο από την ομάδα χορού “Ηνεμοεις” της Μαρίας Μεντέζ σε μουσική του Δημήτρη Μπαρνιά. Οι χορευτές που συμμετείχαν πειραματίστηκαν πάνω σε διαφορετικά ακουστικά τοπία, αστικούς ήχους θορύβου, ήχους κατασκευασμένους από τον άνθρωπο και ήχους φυσικού περιβάλλοντος.  Σε δήλωση του στα «Χ.Ν. ο κ. Δημήτριος Μπαρνιάς υπογράμμισε ότι « η σημερινή μέρα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ακουστικής Παρατήρησης την οποία τιμούμε και γιορτάζουμε με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις σήμερα εδώ στο Πάρκο. Η πρώτη είχε να κάνει με μια εισαγωγή στο τι σημαίνει ακουστική οικολογία, η δεύτερη είχε να κάνει με έναν μικρό διαλογισμό και η τρίτη είναι ο χορός από την ομάδα “Ηνεμοεις” της Μαρίας Μεντέζ».

 


Στιγμιότυπα από το Πάρκο, τις ομιλίες, τον περίπατο στα μονοπάτια και τον χορό που ακολούθησε

 

Χανιώτικα νέα Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 σελίδα 36

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com