Τρίτη , 7 Φεβ 2023

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ – Κυκλοφοριακή αγωγή σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

???????????????????????????????

 Άνδρες της Τροχαίας κοντά στα παιδιά.

Χαρούμενες παιδικές φωνές αντηχούσαν χθες το πρωί στο άλσος των  Αγίων Αποστόλων στην εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής με διακριτικό τίτλο “Το Τρίπτυχο της Οδικής Συμπεριφοράς: Μαθαίνω, Εξασκούμαι, Βελτιώνομαι”, έχοντας στόχο τη συστηματική και μακροχρόνια ενασχόληση με θέματα πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, προκειμένου να εδραιωθούν νέες αντιλήψεις και συμπεριφορές σε θέματα οδικής συμπεριφοράς στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση.

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως»  ο γυμναστής στο Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου, αλλά και προπονητής στον “ΤΑΛΩ”  επισημαίνοντας ότι: «Είμαι γυμναστής στο δημοτικό σχολείο Νεροκούρου, αλλά και προπονητής στην ποδηλασία στον “Τάλω” Κώστας Ορφανουδάκης υπογράμμισε ότι τα παιδιά ενημερώθηκαν για θέματα ασφάλειας για το πώς θα κινούμαστε με το ποδήλατο με ασφάλεια στο δρόμο φορώντας πάντα το κράνος μας, για το πώς θα κινούμαστε στο δρόμο πεζή, να κινούμαστε πάντα από την αριστερή μεριά για να μπορούμε να βλέπουμε τα οχήματα που έρχονται και όχι από δεξιά επειδή δεν θα βλέπουμε τα οχήματα που έρχονται πίσω μας και μπορεί κάποιος οδηγός απρόσεκτος να πέσει πάνω μας».

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι μίλησαν στα παιδιά  για το νόημα που έχουν οι φωτεινοί σηματοδότες και τα χρώματα κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο, ενώ έκαναν και  άλλες δραστηριότητες «με κρυμμένα σήματα του Κ.Ο.Κ. που θα συναντήσουν στον δρόμο τους αργότερα είτε σαν ποδηλάτες είτε ως οδηγοί και να γνωρίζουν τη σημασία τους».

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων  Ελένη Ζερβουδάκη υπογράμμισε: «Είναι η πρώτη σχολική συνάντηση κυκλοφοριακής αγωγής και θεωρούμε ότι είναι μια δραστηριότητα απαιτητική αλλά και απαιτούμενη από την κοινωνία, τα παιδιά πρέπει να μάθουν να κυκλοφορούν με τον τρόπο που επιβάλλεται ούτως ώστε να προστατέψουν και τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους. Έτσι, λοιπόν, μέσα στη φύση ανοιξιάτικα πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε αυτή την πρώτη σχολική συνάντηση η οποία με τη βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας είπαμε να γίνει διαχρονική και όχι μόνο για φέτος».

Η εκπαιδευτικός Ελένη Παπαραφτάκη τόνισε: «Είναι ένα πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής το οποίο  γίνεται στα πλαίσια της εκπαίδευσης νηπιαγωγείων και δημοτικών και στόχο έχει την εκμάθηση των κανόνων της σωστής συμπεριφοράς στον δρόμο».

Ο δάσκαλος της ΣΤ’ τάξης  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων Ευάγγελος Παγωνίδης είπε: « Ήρθαμε σήμερα εδώ να εκπονήσουμε μια εκδρομή μέσα  από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή. Τα παιδιά μέσα από τη φύση μαθαίνουν σωστές συμπεριφορές παίζοντας και  ευχαριστιούνται».

Από το 2ο Νηπιαγωγείο Σούδας η νηπιαγωγός Σταυρούλα Σπανουδάκη υπογράμμισε τα εξής: «Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή. Έχουμε φτιάξει με τα παιδιά το αλφαβητάρι της κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσουμε ένα τραγούδι σχετικό με το θέμα».

Κοντά στα παιδιά έδωσαν το «παρών» και άνδρες με γυναίκες του Ερυθρού Σταυρού για τυχόν πρώτες βοήθειες καθώς επίσης και ένας αξιωματικός της Τροχαίας με δύο δικυκλιστές τροχονόμους, οι οποίοι έδωσαν τις δικές τους συμβουλές στα ερωτήματα που δέχτηκαν από τους μικρούς… πολίτες.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Στιγμιότυπα από τον χώρο της εκπαιδευτικής εκδρομής.

???????????????????????????????

 Ο προπονητής του ΤΑΛΩ Κώστας Ορφανουδάκης.

???????????????????????????????

 Ο δάσκαλος Ευάγγελος Παγωνίδης.

???????????????????????????????

 Ο Ερυθρός Σταυρός

???????????????????????????????

 Η διευθύντρια του Δ.Σ. Περιβολίων Ελένη Ζερβουδάκη.

 ???????????????????????????????

Γιάννης Η. Κάκανος

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com