Τρίτη , 5 Δεκ 2023

Τα υφιστάμενα πολιτικά συστήματα κατέστρεψαν κοινωνίες και κράτη!

ΑΠΟΨΗ

Πολιτικές θεωρίες και απερίσκεπτες ενέργειες, έφεραν κατά καιρούς διχόνοιες και πολέμους σε όλο τον πλανήτη. Κι ενώ με αυτές, δυστυχώς, τις θεωρίες και τις ενέργειες διαιωνίζεται η κατάσταση ακόμα και σήμερα από τους ισχυρούς της γης σε βάρος των αδυνάτων λαών, δεν διαφαίνεται κάτι που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας, αν δεν γίνουν καινοτόμες ριζοσπαστικές αλλαγές.

Όσο, όμως, θα συνεχίζεται αυτός ο καταστροφικός ρόλος της κομματικής επικράτησης στις χώρες του πλανήτη, με εκπροσώπους του λαού στα κοινοβούλια να διαφωνούν και να βρίζονται μεταξύ τους, το “σκοτάδι” θα συνεχιστεί στον κόσμο.

Η κομματοποίηση πρέπει να εκλείψει και οι πολίτες να συναγωνίζονται για το ποιος θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο κοινωνικό σύνολο. Ας κάνουμε επιτέλους μια σωστή αρχή με χαρακτηριστικό στοιχείο την καινοτομία για αλλαγή πολιτικής πλεύσης χωρίς κομματισμό αλλά με εθνική συμφιλίωση και με μια βουλή χωρίς αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Στην Ελλάδα άλλωστε γεννήθηκε η “Δημοκρατία” που αντέγραψαν τόσοι λαοί. Χρέος μας είναι να πρωτοπορήσουμε ξανά, το χρωστάμε στη μνήμη των αρχαίων προγόνων μας και στις επόμενες γενιές.

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com