Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024

ΣΤΟ ΓΕΡΑΝΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – Η 21η ιππική συνάντηση Γεωργαλίδικων αλόγων με πολλές συμμετοχές

O Ιππικός σύλλογος Γεωργαλίδικων αλόγων νομού Ρεθύμνης «Άγιος Γεώργιος» και η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησαν την 21η Ιππική αγωνιστική συνάντηση Γεωργαλίδικων αλόγων στο Ιπποδρόμιο Γερανίου Ρεθύμνου.

Μετά από μία 20ετή προσπάθεια επιτευχθηκε πριν από δύο χρόνια η κατασκευή έστω και ενός πρόχειρου Ιπποδρομίου στην Κρήτη για τους πολυάριθμους φίλους αλόγων που υπάρχουν στο νησί μας. “Έγινε μια καλή αρχή” μας είπαν ιδιοκτήτες αλόγων “αλλά η πολιτεία έχει υποχρέωση να συνδράμει ουσιαστικά ούτως ώστε το σημερινό πρόχειρο Ιπποδρόμιο να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο με τις ανάλογες προδιαγραφές”. 

Η συγκέντρωση των αλόγων άρχισε μετά την 09:30’ ώρα της Κυριακής για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι αγώνες με είσοδο ελεύθερη για θεατές.Το ιπποδρόμιο βρίσκεται 4 περίπου χιλιόμετρα μετά την κεντρική πλατεία του Γερανίου εκ των οποίων τα 2,5 από αυτά είναι με άσφαλτο, τα 1.200 περίπου με τσιμεντόστρωση και τα υπόλοιπα μέχρι το ιπποδρόμιο με χωματόδρομο. .

Μιλώντας στα “Χ.ν.” το παλιό μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Σπανουδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “ Ευχαριστούμε τα “Χ.ν.” που μας τίμησαν”, σημείωσε για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας ότι “κάνουμε την 21η αγωνιστική μας συνάντηση η οποία είναι η 2η σε αυτό το Ιπποδρόμιο. Κρατάμε όσο μπορούμε την διατήρηση του αλόγου το οποίο έχει μεγάλη ιστορία. Η πρώτη εμφάνιση των Γεωργαλίδικων αλόγων ήταν στη Μεσσαρά και μετά εξαπλώθηκε σε όλη την Κρήτη. Τα Γεωργαλίδικα άλογα συνέδραμαν ουσιαστικά με πολύ μεγάλη προσφορά στους πολέμους κατά το παρελθόν, ενώ πολλά εξ αυτών έφυγαν από το νησί στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και έμειναν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο αγώνας αυτός καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο την 1η Κυριακή μετά τον 15Αύγουστο και έχει γίνει θεσμός. Η κατασκευή του Ιπποδρομίου έγινε με την εθελοντική προσπάθεια και συνδρομή πολλών φίλων του αλόγου…”. 

Από μεριάς του ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Παντελής Σπυριδάκης σημείωσε ότι “είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε συμμετοχές από όλη την Κρήτη καθώς επίσης και από την Λειβαδιά που σημαίνει ότι συσπειρώνει όσους αγαπούν το Γεωργαλίδικο άλογο κι έχουν καθιερώσει να έρχονται με τα άλογα τους φέρνωντας και τις οικογένειες τους”. 

Στη συνέχεια όπως μας πληροφόρησε το μέλος του Δ.Σ. Βαγγέλης Λαχριδάκης “οι συμμετοχές ήταν 80 περίπου και νικητές οι παρακάτω. Στα θηλυκά πρώτος ο Κωνσταντίνος Σαραντινάκης με την “Άρτεμη”.  Δεύτερος ο Νίκος Κακογιαννάκης με την “Πριγκίπισσα” και τρίτος ο Βασίλης Κουναλάκης με την “Αστραπή”. 

Στα αρσενικά. Πρώτος ο Θεόφιλος Αποστολάκης με τον “Άδη”. Δεύτερος ο Μανώλης Γαγάνης με τον “Τζίμη” και τρίτος ο Γιώργος Μακρυδάκης με τον “Τάσο”.          

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την αγωνιστική εκδήλωση ενώ τα σύντομα πλάνα βιντεοσκόπησης θα παραμείνουν στο κανάλι μας:

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

…………………………………………………………………………………………..

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com