Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

Δίκαια ή άδικα τα “πυρά” από την Ελληνική Αστυνομία κατά βουλευτού;

;   

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος – Υπαστυνόμος Β΄ ε.α.  

Σάλο και «πόλεμο» ανακοινώσεων προκάλεσε το περιστατικό της τροχονομικής παράβασης με πρωταγωνιστή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  – ΠΣ.

Στον εν λόγω βουλευτή Ηρακλείου κ. Νίκο Ηγουμενίδη επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις  για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής επί της υποτιθέμενης οδού ταχείας κυκλοφορίας, σε συντομία ΒΟΑΚ, από κρατικό όχημα της Ελληνικής Βουλής που οδηγούσε ο ίδιος. 

Όλα τα κρατικά οχήματα βέβαια – τονίζουμε για ακόμα μία φορά – κυκλοφορούν παράνομα με βάση νομοθεσίες της κυβέρνησης του αείμνηστου πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξανδρου Παπάγου που ψηφίστηκαν το 1953.

Τα δεδομένα, όμως, εκείνης της περιόδου δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα.

Ο Παπάγος ήθελε να βάλει τάξη και πειθαρχία με ουσιαστικούς ελέγχους από την Ελληνική Στρατιωτική Αστυνομία (ΕΣΑ) που ιδρύθηκε το 1951 στα λιγοστά τότε κρατικά οχήματα και τα κατάφερε.

Από την Αλέξανδρου Παπάγου και μετά εποχή, κανένας πρωθυπουργός δεν μερίμνησε να τροποποιήσει ή να αντικαταστήσει εκείνες τις νομοθεσίες, με αποτέλεσμα να υποτίθεται ότι ισχύουν και όλα να βαίνουν καλώς.

Σήμερα, όλα τα κρατικά οχήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και  όλες οι δαπάνες για διάφορα έξοδα είτε χορήγησης καυσίμων είτε επισκευής τους, συντάσσονται επίσης παράνομα και γραφειοκρατικά.

 Όλα αυτά τα γνωρίζει το Κοινοβούλιο, η Ελληνική Αστυνομία, ο συνδικαλισμός κλπ, αλλά σιωπούν γιατί κυριαρχεί το προσωπικό συμφέρον αντί του δημοσίου.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, όσον αφορά την ορθόδοξη ή μη συμπεριφορά τόσο των αστυνομικών που βεβαίωσαν την παράβαση του ΚΟΚ σε βάρος του οχήματος της βουλής όσο και του ιδίου του βουλευτού, είναι σαφές ότι πρέπει να αποδειχθούν.

Προσωπικά καταδικάζουμε κάθε συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται η οποία θίγει την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε. 

Υπόμνηση τώρα προς κάθε Αρχή, παραθέτουμε τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αφορούν τον σχεδόν 30χρονο αγώνα μου υπέρ του δημοσίου συμφέροντος  στο κεφάλαιο “Κρατικά Οχήματα” καθόσον η σιωπή είναι συνενοχή και η χώρα μας εξακολουθεί να είναι πολύπαθη από το σύνολο των άβουλων υπηρετών της προς δόξαν των επίορκων της κρατικής και πολιτικής ζωής.        

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com