Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΗΤΗΣ – Γνωριμία και γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους 2014-15 (Και βίντεο)

Η σημερινή μέρα είναι πανηγύρι για την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης στον Άγιο Ματθαίο Ακρωτηρίου Χανίων η οποία γιορτάζει όλη μέρα για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2014-15 έχοντας ανοίξει τις πόρτες της από το πρωί, δίνοντας την ευκαιρία γνωριμίας της για όσους την επισκεφτούν. 

«Θα γνωρίσουν από κοντά το σχολείο μας και ανοίγουμε τις πόρτες μας, ανοίγουμε τις καρδιές μας να περιηγηθούν όσοι έρθουν στους χώρους του, να συνομιλήσουν από κοντά με τους καθηγητές, το προσωπικό αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριές μας», υπογράμμισε με δήλωσή του ο διευθυντής της Σχολής κ. Θωμάς Παναγιώτου για να συνεχίσει επισημαίνοντας τα εξής: «Ταυτόχρονα γίνονται κάποια σεμινάρια ελεύθερα, δωρεάν δηλαδή αγιογραφίας, βυζαντινής μουσικής, φωτογραφίας, ιστορίας της Κρήτης και επίσης παρασκευής αγνού σαπουνιού στο εργαστήριο της χημείας».

Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε ότι «το απόγευμα θα γίνει η βράβευση των μαθητών που έχουν προσφέρει όλη τη χρονιά σε πάρα πολλά προγράμματα που συμμετείχαν. Επίσης θα γίνει αποχαιρετιστήρια γιορτή για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι φεύγουν και θα είναι μια πάρα πολύ όμορφη μέρα ανοίγματος του σχολείου προς την κοινωνία των Χανίων  και όλης της Κρήτης».  

Μιλώντας επίσης στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως» η φιλόλογος καθηγήτρια  της επταμελούς επιτροπής συντονισμού για τη σημερινή ημέρα γνωριμίας με τη Σχολή, Ειρήνη Ποντικάκη, τόνισε τα εξής: « Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να εκθέσουμε στις αίθουσες του σχολείου μας όλα τα προγράμματα και τις δράσεις   που τη φετινή χρονιά τα παιδιά προσπάθησαν με πολύ κόπο, πολύ μεράκι να ολοκληρώσουν και τα κατάφεραν με πολύ μεγάλη επιτυχία».

Στο εργαστήριο πληροφορικής η ιστορικός καθηγήτρια Μαρίνα Χαλιβελάκη μας είπε: «Αυτή τη φορά το εργαστήριο πληροφορικής έχει μετατραπεί σε εργαστήριο ιστορίας κι έχει διακοσμηθεί με τεχνήματα που έχουν φτιάξει τα παιδιά όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το θέμα είναι η θάλασσα επειδή είμαστε στο καλοκαίρι και έχουν αντληθεί ιστορικά θέματα που αφορούν την ελληνική ιστορία και τη θάλασσα».

Δηλώσεις επίσης καταγράψαμε από τις καθηγήτριες της επταμελούς επιτροπής, την μαθηματικό Νεκταρία Αθανασάκη, τη θεολόγο και γυμνάστρια Αριστέα Γιατρά καθώς και την η επίσης θεολόγο Αναστασία Χέλμη που αφορούσαν τις πολυποίκιλες δραστηριότητες των μαθητών της Σχολής. 

 

 Γιάννης Η. Κάκανος    

???????????????????????????????

SONY DSC

   Ο δραστήριος και αγαπητός σε όλους διευθυντής της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης κ. Θωμάς Παναγιώτου

 

 SONY DSC

Η μαθήτρια της Γ’  Λυκείου Ειρήνη Χαιρετάκη δηλώνει πολύ ευχαριστημένη από την φοίτησή της και ότι θα συνεχίσει τις σπουδές της.

SONY DSC

Η ιστορικός καθηγήτρια Μαρίνα Χαλιβελάκη.  

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 Καθηγήτριες της επταμελούς επιτροπής. Αριστερά είναι η Ειρήνη Ποντικάκη, στη μέση η η Αριστέα Γιατρά και δεξιά η Νεκταρία Αθανασάκη.

SONY DSC

Η θεολόγος καθηγήτρια Αναστασία Χέλμη.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Στιγμιότυπα από τη Σχολή και τις δραστηριότητες των μαθητών της. 

Η ταυτότητα για την εφημερίδα και σε αυτοκόλητα

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com