Παρασκευή , 24 Μαρ 2023

ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Μαθητικό Συνέδριο για περιβάλλον, διατροφή, διαδίκτυο (Και βίντεο)


ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ-ΦΩΣ1

Χαρούμενες παιδικές φωνές  μαθητών από δημοτικά σχολεία της Κισάμου και του Σελίνου ακουγόταν  χθες το πρωί στον χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι για τη συμμετοχή τους στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Δημοτικών Σχολείων με θέμα, το περιβάλλον, τη διατροφή, το διαδίκτυο και την ενδοσχολική βία. Μαζί με τα παιδιά και οι δάσκαλοι τους κοντά να τα καθοδηγούν για την προετοιμασία παρουσίασης των εργασιών που θα ανέπτυσσαν στην αίθουσα  ομιλιών της Ο.Α.Κ.

Στον χώρο της Ακαδημίας υποδέχτηκαν με χαρά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ο διευθυντής της Ο.Α.Κ. κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς με τον αντιπεριφεριάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Παναγιώτη Σημαντηράκη. Και οι δύο αναφέρθηκαν στη σημασία του συνεδρίου για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. «Ευχαριστούμε όλους όσους προετοίμασαν τα παιδιά να μπούνε στο ρόλο του σύνεδρου καθόσον είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι διότι η εμπειρία αυτή έχει δείξει ότι τα παιδιά πέρα από το ότι μαθαίνουν να συζητούν, μαθαίνουν κυρίως να ακούνε. Είναι το χαρακτηριστικό το οποίο λείπει σήμερα από την εποχή μας . Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριο και στους αυριανούς μας πολίτες να μάθουν να συζητούν και να διαλέγονται στα σοβαρά θέματα με τα οποία σήμερα θα ασχοληθούν» υπογράμμισε ο κ. Ζορμπάς.

Ο κ. Σημαντηράκης τόνισε: «Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και της έδρας της Περιφέρειας Χανίων η οποία δίνει βήμα στα παιδιά να συζητήσουν μαζί τους, να δούνε ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους και να προτείνουν λύσεις. Σαν Περιφέρεια Κρήτης καλέσαμε αυτά τα παιδιά να καταθέσουν τα συμπεράσματά τους στο γραφείο της Περιφέρειας και να ελέγχουν τη διαδικασία υλοποίησής τους. Έτσι λοιπόν, με αυτό τον συμβολικό αλλά και ουσιαστικό τρόπο προσπαθούμε να δείξουμε στα παιδιά τη σημασία του διαλόγου, τη σημασία της διαβούλευσης και την σημασία των συλλογικών διαδικασιών. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που θα πρέπει να την ακολουθήσουνε και στις υπόλοιπες περιοχές όχι μόνο των Χανίων αλλά και της Κρήτης». 

Η κα Αργυρώ Δερμιτζάκη, πρόεδρος του Συλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η σχολική σύμβουλος  κα Μαργαρίτα Γερούκη έκανε αυτό το Συνέδριο γιατί τα παιδιά μας σκέφτηκαν, συνεργάστηκαν και αξιοποίησαν τις δυνατότητες τους ώστε να βγάλουν ένα αποτέλεσμα για το κάθε σχολείο στο πρόγραμμα που υλοποίησε».

Ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αντώνιος Σπανουδάκης υπογράμμισε ότι «έχουμε ετοιμάσει με τα παιδιά της Ε’ τάξης ένα μικρό βίντεο και τραγούδι παράλληλα που έχει τίτλο: “ Με τα μάτια της ψυχής μου” ορμώμενοι από το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας που είναι ένα επίκαιρο και πολύ μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας που έχει αρχίσει δυστυχώς να εμφανίζεται. Έτσι λοιππον, ο δάσκαλός της Ε’ δημοτικού μαζί με τα παιδιά της τάξης του έφτιαξαν στίχους τους οποίους μελοποίησαν και παρουσιάζουμε σήμερα».

Ο δάσκαλος της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολέιου και πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Καστέλι υπογράμμισε τα εξής: «Δημιουργήσαμε ένα πολύ ωραίο βιντεοκλιπ που έχει σχέση με την ενδοσχολική βία προσπαθώντας έτσι και εμείς με τον τρόπο μας να δείξουμε στον κόσμο πόσο κάποιες συμπεριφορές πληγώνουν και δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στα παιδιά και με αυτό τον τίτλο θέλουμε να πούμε σε όλους ότι συμπεριφορές που πληγώνουν θέλουμε να τις αποφύγουμε για κάτι καλύτερο στην παιδεία». 

 Η δασκάλα του 2ου δημοτικού σχολείου Κισάμου Λώρα Ανουσάκη υπογράμμισε: « Έχουμε έρθει εδώ με τους μαθητές μας να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας και να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά και τους μεγάλους. Στα πλαίσια των εργασιών και της προετοιμασίας που κάναμε για να συμμετέχουμε στο συνέδριο κατασκευάσαμε μια αφίσα στην οποία παρουσιάζουμε μερικές από τις δραστηριότητές μας, τις επισκέψεις μας στον χώρο της πόλης μας, ενώ οι μαθητές  μας έφτιαξαν ακόμα πάνω σε πετρούλες από την παραλία διάφορες ζωγραφιές…».    

Από το σχολείο Κολυμπαρίου η δασκάλα Κατερίνα Ορφανουδάκη επεσήμανε ότι « ήρθαμε εδώ σε ένα συνέδριο το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για τα παιδιά διότι μέσα από διάφορα θέματα ανακαλύπτουν πολλά ζητήματα που ενδιαφέρουν τη ζωή τους και επειδή βρίσκονται κοντά στην  εφηβεία έχουν να πάρουν πάρα πολλά από αυτά. Εμείς συμμετέχουμε με θέμα το περιβάλλον στον τομέα της υγείας».

Τέλος η προσωρινή διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Παλαιόχωρας Ευγενία Καστρινάκη είπε ότι «το συνέδριο είχε μεγάλο ενδιαφέρον, επικροτούμε τέτοιες ενέργειες και συγχαίρουμε τη σύμβουλο μας Μαργαρίτα Γερούκη που το διοργάνωσε».

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

SONY DSC

Η δασκάλα Λώρα Ανουσάκη του 2ου δημοτικού σχολείου Κισάμου

SONY DSC

Ο διευθυντής του 3ου Δ.Σ. με τον δάσκαλο της Ε’ κ. Αντώνιος Σπανουδάκης και Γεώργιος Χαχλάκης

SONY DSC

 Ο διευθυντής της Ο.Α.Κ. κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς

SONY DSC

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σημαντηράκης

SONY DSC

 Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ. κα Αργυρώ Δερμιτζάκη

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com