Δευτέρα , 4 Μαρ 2024

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ: Ανάδειξη μονοπατιού Φαλάσαρνα Μπάλος

 
Μια ωραία πεζοπορία με πρωτεργάτες τα μέλη του Δημιουργικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πλατάνου Κισάμου « Η ΕΝΟΤΗΤΑ» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24  Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τον ορειβατικό Σύλλογο Χανίων και τη συμμετοχή 100 περιπατητών, διανύοντας ανάμεσα σε θάμνους, φυτά, αγκάθια και βράχους το μονοπάτι που χάραξαν από τα Φαλάσαρνα μέχρι τον Μπάλο ενώ κατά διαστήματα τοποθετούσαν  στύλους με χρώματα.

Στο τέλος της πανέμορφης αυτής διαδρομής έτυχαν θερμής υποδοχής από άλλους χωριανούς τους οι οποίοι τους μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους στο πανέμορφο και πανέτοιμο Ενοριακό Κέντρο για να τους περιποιηθούν όπως ξέρουν λεβέντικα και φιλόξενα οι Πλατανιώτες.  Στο πιλάφι επιμελήθηκε ο Γιάννης Ανουσάκης, μέλος του ΔΣ και μέλος της τουριστικής ομάδας ενώ τον συντονισμό για την περιποίηση είχε η κα Κατερίνα Νικολακάκη μέλος της τουριστικής ομάδας και αυτή.

Σκοποί του συλλόγου είναι:

1. Η ανάπτυξη των δεσμών, η διάδοση του πνεύματος εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και η καλλιέργεια των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του και σε

όλους τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου και των οικισμών του γενικότερα.

2. Η συμβολή στην πνευματική, μορφωτική,  πολιτιστική, εξωραϊστική και κοινωνική ανάπτυξη της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου και των ίδιων των μελών του συλλόγου, με διάφορους τρόπους, όπως ειδικά σεμινάρια, ενημερωτικές ημερίδες, διαγωνισμοί καλύτερου προϊόντος ή αποτελέσματος δράσης , όπως μαγειρικής, ποτών,  χρήση και προστασία τοπικών βοτάνων και τοπικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συλλογές και εκθέσεις, όπως είναι η ανάδειξη των πλουσίων και με μεγάλο ενδιαφέρον παλαιοντολογικών ευρημάτων της περιοχής μας, αλλά και θεατρικές ή άλλες καλλιτεχνικές δράσεις.

3. Η ενασχόληση με τον  πολιτισμό και τις παραδόσεις της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, η αναβάθμιση και εξέλιξή του, με βάση τις πραγματικές  σημερινές συνθήκες και ανάγκες.

4. Η εξασφάλιση δυνατοτήτων δημιουργίας και έκφρασης όλων των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου και ειδικότερα τμημάτων του Συλλόγου .

Για τους σκοπούς του συλλόγου μας  μέσα από το Δ.Σ. έχουν δημιουργηθεί  ομάδες που δρουν ανάλογα με την δραστηριότητα που έχουν αναλάβει .

Μια από τις ομάδες  αυτές  έχει αναλάβει  την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Πλατάνου  με υπεύθυνη την κυρία Γεωργιακάκη Λένα .

Σχεδιάζει ένα τουριστικό οδηγό που θα δείχνει όλα όσα πρέπει να ξέρει όποιος επισκέπτεται την περιοχή μας .

Επίσης τον εντοπισμό των μονοπατιών για πεζοπορία και απόλαυση των υπέροχων περιοχών που βρίσκονται.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com