Ανακοίνωση

ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ 1ο ΚΑΙ 2ο ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ Δημιουργία βοτανικού κήπου ( Και βίντεο )

Σημείωση: Με την  αλλαγή που κάναμε στον σέρβερ χάθηκαν τα τελευταία θέματα με αποτέλεσμα να κάνουμε ξανά την ανάρτησή τους όπως σ’ αυτό το ρεπορτάζ. 

Η εθελοντική ομάδα περιβαλλοντικής δράσης “Το Πράσινο Σχολείο” συνεχίζοντας τις δραστηριότητες σε εκπαιδευτικά Ιδρύματα πραγματοποίησε μια πολύ εντυπωσιακή παραστατική εκδήλωση στο προαύλιο του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Χρυσοπηγής, όπου μαζί με τα παιδιά των Νηπιαγωγείων, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους δημιούργησαν έναν θαυμάσιο βοτανικό κήπο με αρωματικά φυτά καθώς επίσης κι έναν χειμωνιάτικο λαχανόκηπο. 

Για την όλη προσπάθεια εκ μέρους των Νηπιαγωγείων η νηπιαγωγός Ντίνα Κουφογιάννη δήλωσε στα «Χ.Ν.»  και το «Επαρχιακό φως» τα εξής:  «Το πράσινο σχολείο ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και σήμερα όλοι μαζί – πράσινο σχολείο, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε εδώ για να φυτέψουμε ένα βοτανικό και ένα λαχανόκηπο. Η όλη δραστηριότητα εντάσσεται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στόχος μας είναι η γνωριμία των παιδιών με το περιβάλλον, το χώμα, την καλλιέργεια της γης και την ευαισθητοποίησή τους για την προστασία και την υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών για μια καλύτερη ζωή».

Από “Το Πράσινο Σχολείο” ο γεωπόνος Κώστας Λιονουδάκης υπογράμμισε ότι «είμαστε η εθελοντική ομάδα του “Πράσινου Σχολείου” και σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία 1ο και 2ο Χρυσοπηγής θα οργανώσουμε και θα φυτέψουμε έναν σχολικό κήπο, ο οποίος θα περιέχει αρωματικά φυτά, δηλαδή έναν βοτανικό κήπο και άλλον έναν που θα έχει λαχανοκομικά φυτά της εποχής. Η δράση μας γίνεται με τα Νηπιαγωγεία όπως προανέφερα και προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε ως εθελοντές τους γονείς των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς ώστε να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντολογικά  τα παιδιά. Μέχρι τώρα έχουμε πάει σε τέσσερα σχολεία κι έχουμε φτιάξει ανάλογους κήπους και σήμερα είναι ο πέμπτος μας κήπος εδώ ευελπιστώντας να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας προσφέροντας εθελοντικά το έργο μας και για τον λόγο αυτό επιθυμούμε να έχουμε συνεργασία και με άλλα σχολεία».

Ο ίδιος συνέχισε επισημαίνοντας την ανάγκη ν’ ασχολούνται τα παιδιά από αυτή την ηλικία με τη φύση και πως «τώρα στη σύγχρονη εποχή, που τα παιδιά ασχολούνται με το διαδίκτυο, είναι πολύ σημαντικό να έχουν συγχρόνως επαφή με το περιβάλλον. Αυτό θα τα κάνει να νιώθουν πιο ήρεμα και πιο ολοκληρωμένα με αυτή την ενασχόληση που θα τα ευχαριστεί πάρα πολύ».

Τέλος οι διευθύντριες των Νηπιαγωγείων Άννα Βεστάκη από το 1ο και Δέσποινα Παπαστεργίου από το 2ο καθώς επίσης ο Γιώργος Μιχάκης εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασαν δημόσια τις ευχαριστίες τους στην εθελοντική ομάδα του “Πράσινου Σχολείου”, καθώς επίσης σε όλους τους γονείς που με πολύ χαρά αποδέχτηκαν και συμμετείχαν στην πρωτοβουλία  προσφέροντας ο καθένας τη δική του βοήθεια. Ευχαρίστησαν επίσης και έναν επαγγελματία χορηγό που βοήθησε προσφέροντας χρώματα να βαφτεί το σχολείο. Η εκδήλωση τελείωσε με κεράσματα που έφεραν οι γονείς των παιδιών.

image0038

image0039

image0040

image0041

image0042

image0044

image0045

image0047

image0048

image0049

image0050

image0060

image0061

image0062

image0063

image0064

image0065

image0066

image0068

image0067

image0069

image0070

image0071

image0051

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com