Δευτέρα , 26 Σεπτέμβριος 2022
Ανακοίνωση

Προβλήματα με τις σταθμεύσεις στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής

 

Το παράνομο παρκάρισμα έξω από το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής από εκπαιδευτικούς που δεν έχουν που αλλού να σταθμεύσουν τα οχήματά τους αποτέλεσε την αφορμή να επισκεφτούμε τον διευθυντή αυτού του ιστορικού σχολείου τού οποίου η πρώτη πτέρυγα λειτούργησε το 1928 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει άλλες δύο επεκτάσεις φιλοξενώντας σήμερα στα 16 τμήματα γύρω στους 300 μαθητές, παραμένοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα, αλλά και πεντακάθαρα σχολεία της Κρήτης.

Διευθυντής στο σχολείο της Χρυσοπηγής είναι ο κ. Εμμανουήλ Ανδρονικάκης με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα για το πρόβλημα που έχει προκύψει, αιτία που κάνει αρκετούς εκπαιδευτικούς να μην σέβονται την (Ρ-39) πινακίδα που απαγορεύει τη στάθμευση. Προβληματισμένος ο κ. Ανδρονικάκης με την όλη κατάσταση, απάντησε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για ένα ιστορικό σχολείο που συμπληρώνει 85 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του και παραμένει παράδειγμα για μίμηση στο θέμα της καθαρότητάς του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζαμε τεράστια προβλήματα με την κυκλοφορία επειδή ο δρόμος ήταν στενός και ορισμένοι οδηγοί ανέπτυσσαν όπως δυστυχώς συμβαίνει ακόμα, μεγάλες ταχύτητες, αιτία που μας έκανε από την αρχή που θεσπίσθηκε ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου, να έχει το σχολείο μας πάντα τον δικό του εθελοντή. Παρά ταύτα, το κυκλοφορικό πρόβλημα ήταν μεγάλο. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Χανίων με το σχολείο, υποχρεώθηκαν να μειώσουν κατά μήκος του επί του κεντρικού δρόμου τρία μέτρα τον προαύλιο χώρο ώστε να δημιουργηθούν και θέσεις για στάθμευση οχημάτων εκπαιδευτικών αφού μας απαγορεύτηκε η χρήση μέρους της αυλής. Οι εργασίες για ανάπλαση του χώρου ξεκίνησαν και τελείωσαν σύντομα για να δούμε μετά από λίγο καιρό να τοποθετούνται δύο πινακίδες που απαγόρευαν γενικά τη στάθμευση στον χώρο που δημιουργήθηκε και που μπορούσαν να στάθμευαν 15 οχήματα εκπαιδευτικών όπως άλλωστε ζητούσαμε στο από 7 Μαρτίου 2013 έγγραφο μας (Α.Π. 28) προς τον Δήμαρχο Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκη και κοινοποιούσαμε  στον αντιδήμαρχο κ. Μανούσο Λιονάκη, τον διευθυντή Κυκλοφοριακών θεμάτων Δήμου Χανίων και τον διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας εκθέτοντας τις ανάγκες μας. Δυστυχώς, όμως, αγνοηθήκαμε αφού δεν λάβαμε καμία απάντηση».

 Στο σχολείο ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιος Καλλιβρετάκης που μας είπε: «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να παραχωρηθεί τουλάχιστον ένα τμήμα από το μέρος που διαμορφώθηκε για να σταθμεύουν τα οχήματα τους εκπαιδευτικοί με ειδικές κάρτες στάθμευσης που θα τους έχει παραχωρήσει η δημοτική Αρχή».

 SONY DSC

SONY DSC

Όψεις από το Δημοτικό Σχολείο με τη νέα διαμόρφωση

SONY DSC

Αριστερά είναι ο διευθυντής του σχολείου κ. Εμμανουήλ Ανδρονικάκης και δεξιά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιος Καλλιβρετάκης 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com