Ανακοίνωση

Στα Χανιώτικα νέα η επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη στο Έλος για το έργο της παράκαμψης

64pp_05

 http://www.haniotika-nea.gr 

Τα οδικά έργα παράκαμψης που εκτελούνται στο Έλος του Δήμου Κισάμου επισκέφτηκε χθες το πρωί ο αντιπεριφεριάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Τάσο Κουρουπάκη, Τεχνικό κλιμάκιο με την διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα Ελένη Δοξάκη και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη καθησυχάζοντας ταυτόχρονα αρκετούς κατοίκους που αντιδρούν πιστεύοντας ότι το χωριό τους θα παραγκωνιστεί, σε περίπτωση που δεν τροποποιηθεί η αρχική μελέτη, ώστε με τον καινούργιο κεντρικό δρόμο να έχουν πρόσβαση οι διερχόμενοι.

Τον αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη υποδέχτηκαν στο Έλος ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης με τους αντιδημάρχους κ. Μιχάλη Μουντάκη και Νεκτάριο Κουμάκη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σπύρο Μαυροδημητράκη και τον πρόεδρο της Μονομετοχικής επιχείρησης του Δήμου κ. Μιχάλη Μουντάκη για ν’ αρχίσουν την ξενάγηση στη γειτονιά «Μαγαντζιάδες» του χωριού, όπου εκτελούνται τα έργα της διάνοιξης του νέου δρόμου. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μουντάκης αναφέρθηκε για την χιλιόχρονη Κουκουναριά τονίζοντας: «Εδώ είμαστε σε μια παλιά πλούσια γειτονιά του χωριού που είχε πολλούς μαγαντζέδες, δηλαδή, αποθήκες και από παράφραση καθιερώθηκε να λέγεται η γειτονιά Μαγαντζιάδες. Σε αυτή τη γειτονιά βρίσκεται και η κουκουναριά των παιδικών μας χρόνων, η κουκουναριά των πατεράδων μας, των παππούδων μας και πολλές ακόμα γενιές πιο πίσω. Η χιλιόχρονη λοιπόν Κουκουναριά δεν κινδυνεύει από τα μηχανήματα με μια μικρή τροποποίηση της μελέτης που έγινε».

Ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ κ. Τάσος Κουρουπάκης υπογράμμισε: «Σε προγραμματισμένη επίσκεψη που είχαμε για να δούμε κι εμείς το πως εξελίσσονται τα έργα εδώ στο Έλος, με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά ακόμα μεγαλύτερη χαρά πήραμε  όταν διαπιστώσαμε ότι το σύνολο των κατοίκων αποδέχτηκε το έργο. Υπήρξαν κάποιες μικρές εξαιρέσεις που ο καθένας έλεγε τα δικά του επειδή δεν γνώριζε για την ολοκλήρωση του έργου και την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια κι εμείς από την πλευρά μας για διευκόλυνση και των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών. Ο αντιπερειφεριάρχης, λοιπόν, μίλησε με όλον τον κόσμο και νομίζω ότι και οι τελευταίες λεπτομέρειες και απορίες που υπήρχαν έχουν λυθεί». 

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης  Σημανδηράκης είπε: «Το συγκεκριμένο έργο δεν κατατάσσεται, είναι στα έργα στρατηγικού χαρακτήρα και δίνει διέξοδο και λύση σε όλη την λεκάνη δυτικά των Χανίων. Ουσιαστικά αυτό το έργο με την ολοκλήρωση του θα μπορέσει να συνδέσει τον βόρειο άξονα με την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας μ’ έναν σύγχρονο δρόμο παρακάμπτοντας ουσιαστικά και οριστικά τα προβλήματα που υπάρχουν στη σήραγγα των Τοπολίων. Έτσι, λοιπόν, όλη η περιοχή θα μπορεί και να μετακινείται εύκολα, αλλά και να μεταφέρει τα προϊόντα της παραγωγής της  Χρυσοσκαλίτισσας με ασφάλεια και ταχύτητα. Ως εκ τούτου είναι ένα έργο βαθιά αναπτυξιακό το οποίο θα σηματοδοτήσει για την περιοχή μια ανάπτυξη και πέρα τούτου είναι σημαντικό ότι για το συγκεκριμένο χωριό το Έλος έχει προβλεφτεί μετά από συνεννόηση και διαβουλεύσεις με τους κατοίκους η δημιουργία συνδετήριων οδών έτσι ώστε η παράκαμψη του χωριού που όπως φημολογείται δεν θα το ευνοήσει να λειτουργήσει αντίστροφα. Να αποτελεί δηλαδή ο δρόμος αυτός έναν άξονα μεταφοράς γρήγορης και ασφαλής προς το χωριό και να εξυπηρετήσει κατ’ επέκταση και την ανάπτυξη του».  

Μιλώντας επίσης στο «Επαρχιακό φως» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι «το έργο της παράκαμψης του Έλους προχωρεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς και στον επόμενο 1,5 με 2 μήνες θα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες και θα είναι βατός ο δρόμος για μικρά οχήματα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την  πορεία εξέλιξης του έργου. Τα προβλήματα που δημιουργηθήκανε είτε με το δένδρο την Κουκουναριά, είτε με την πρόσβαση που έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους εδώ θα το δούμε και επί τόπου σήμερα. Υπάρχει λύση, ήδη κάναμε μια μικρή αλλαγή στη μηκοτομή και το δέντρο σώθηκε.  Θα συζητήσουμε τώρα με την εργοληπτική εταιρεία και για τον πεζόδρομο που έχουμε πει ότι θα γίνει οπότε κλείνουνε όλα τα θέματα και το έργο προχωρεί με ταχύτητα που δεν θα το περίμενε ο καλύτερος αντιπεριφερειάρχης στην Ελλάδα».   

Ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του έργου για όλη την περιοχή ευχαριστώντας τον αντιπεριφερειάρχη και τους κατοίκους, υπογραμμίζοντας  μεταξύ άλλων, τα εξής: «Όπως έχω ξαναπεί με συνεννόηση και συνεργασία λύνονται τέτοια θέματα και αυτό είναι η αρχή μας, το πιστεύω μας ως δημοτική Αρχή. Πρέπει να συνεργαζόμαστε σε όλους του τομείς, να έχουμε δημιουργήσει τις ανάλογες συμμαχίες για να προχωρούνε όλα τα θέματα.  Αυτό επιδιώκουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αν επανεκλεγούμε και μόνο με αυτή την λογική προχωρούμε και πάμε μπροστά. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με το συγκεκριμένο έργο εδώ ότι με σωστή συνεργασία και με σωστές συμμαχίες που έχουν γίνει και με σωστή τακτική από την αρχή και από τον Δήμο και από την Περιφέρεια καταφέρνουμε αυτά τα αποτελέσματα. Το έργο θα δώσει μεγάλη πνοή στην περιοχή μας όπως και η παράκαμψη Τοπολίων…». 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Στους παρακάτω συνδέσμους  θα δείτε το βίντεο στο Επαρχιακό φως και στα Χανιώτικα νέα : 

https://eparxiakofos.gr/sto-elos-kisamou-episkepsi-antiperiferiarchi-chanion-sto-ergo-tis-parakampsis-vinteo/ 

http://www.haniotika-nea.gr/prochora-ergo-tis-parakampsis-video/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com