Ανακοίνωση

Η σωστή ονομασία της οδού είναι Τζοτζολάκη και όχι Τζουτζουλάκη…


Επανερχόμαστε σε πρόσφατο σχόλιο για την αρίθμηση της οδού Τζουτζουλάκη που είναι κάθετος της Αλεξάνδρου Παναγούλη, για την οποία ενημερωθήκαμε από κατοίκους της οδού ότι « η σωστή ονομασία της οδού είναι Βασιλείου Τζοτζολάκη, γιατί έτσι ονομάζεται ο μακαριστός Μακεδονομάχος προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε η οδός με το ονοματεπώνυμο του και που από λάθος… αναγράφουν οι παλιές πινακίδες την οδό “Βασιλείου Τζουτζουλάκη”. Οι καινούργιες, ναι μεν αναγράφουν το σωστό ονοματεπώνυμο, πλην όμως, η παλιά αρίθμηση που έχει παραμείνει από τον καιρό που η σημερινή οδός με τα μεγάλα νούμερα ήταν κάποτε πάροδος πρέπει να εκκλείψει μαζί  με την παλιά πινακίδα.

Ιστορικά στοιχεία:

1907.—Ο μακεδονομάχος Βασίλης Εμμ. Τζοτζολάκης, γραμματικός στο σώμα του Βολάνη, πίπτει ηρωικώς μαχόμενος σε μάχη στο Μορίχοβο. Είχε καταγωγή από τους Λάκκους Χανίων. Μαζί του στην μάχη, έπεσε και ο συντοπίτης του, Ιωάννης Εμμ. Κανελάκης. Οι άντρες του Βολάνη, τον περισσότερο καιρό βρίσκονταν σε διαρκή μετακίνηση ή αναγκάζονταν να αναζητούν καταφύγιο είτε στα βουνά είτε στα κελάρια των χωριών. Σ’ όλο αυτό το διάστημα είχαν τραβήξει την προσοχή 1.500 περίπου τούρκων στρατιωτών, στους οποίους προκάλεσαν σημαντικές απώλειες που δεν έχουν καταγραφεί.».

image0002

image0003

Η παλιά πινακίδα και η νέα με το λάθος και το σωστό ονοματεπώνυμο του αείμνηστου Μακεδονομάχου Βασιλείου Τζοτζολάκη

image0001

 Όψη της οδού Βασιλείου Τζοτζολάκη 

Χανιώτικα νέα Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 σελίδα 2

02-20141011.pdf

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com