Ανακοίνωση

Με ασφάλεια η κυκλοφορία για τους αυτοκινητιστές στο φαράγγι με τη σήραγγα στα Τοπόλια

 

 

 

Ασφαλής πλέον η διάβαση  για τους εκατοντάδες αυτοκινητιστές που καθημερινά πηγαινοέρχονται από τη σήραγγα στο φαράγγι Τοπολίων και Κατσοματάδω, δύο πανέμορφων χωριών της Κισάμου μετά από τα έργα αποκατάστασης και πρόληψης κινδύνου με τις κατολισθήσεις.  Από την πρόσφατη μετάβαση μας στην περιοχή, αρκετοί κάτοικοι που ρωτήθηκαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα όσον αφορά τους αυτοκινητιστές, θέτοντας όμως ένα άλλο ζήτημα. “ Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο πρόβλημα που θέλει και αυτό τη λύση του και μάλιστα γρήγορα”  μας είπαν, για να επισημάνουν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τώρα οι περιπατητές με το μονοπάτι κάτω από τον κεντρικό δρόμο καθώς το διασχίζουν για να γνωρίσουν το φαράγγι. Πέτρες, βράχια και χώματα που έχουν πέσει από τα απόκρημνα βουνά κατά την εκτέλεση των έργων εμποδίζουν τη διέλευση στο μονοπάτι και απειλούν τη ζωή τους από ενδεχόμενη πτώση βράχων. Επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί η ασφάλεια των περιπατητών που χρησιμοποιούν το μονοπάτι κάτω από τον κεντρικό δρόμο στο φαράγγι μ’ ευαισθησία και επιμέλεια.  Όπως δηλαδή καθαρίστηκαν τα πρανή πάνω από τον δρόμο από τους επικίνδυνους βράχους πριν την τοποθέτηση φραχτών και συρματοπλεγμάτων, να καθαριστούν τώρα και οι βράχοι με τα χώματα που έπεσαν από τις εκτελούμενες εργασίες κάτω από τον δρόμο κατά μήκος του μονοπατιού”, κατέληξαν, με την παράκληση να το επισημάνουμε στα «Χ.Ν.».

Οι αρμόδιοι, λοιπόν, φορείς με την επανάληψη των εργασιών που διακόπηκαν, λόγω της τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να μεριμνήσουν και να δώσουν τις σχετικές εντολές, ώστε το φαράγγι να αναδειχτεί και να καταστεί ασφαλές όχι μόνο για τα αυτοκίνητα, αλλά και για περίπατο στους πεζούς που θέλουν να το γνωρίσουν.

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Χανιώτικα νέα Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 σελίδα 2.

02=20130809 Κεφάλι και σήραγγα Τοπολίων - Αντίγραφο

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com