Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

Αμέτρητες οι φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας…

Η συγκεκριμένη σελίδα θα φιλοξενεί φυσικές ομορφιές που θα μας μεταβιβάζουν φίλοι, συγγενείς και αναγνώστες από όλη την Ελλάδα.

Λίμνη Δοϊράνη

Στο καλύτερο σημείο του πλανήτη η μικρή σε έκταση και πληθυσμό Ελλάδα, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στις νησιωτικές περιοχές με αμέτρητες φυσικές ομορφιές και τον ήλιο θριαμβευτεί να την “φωτίζει” από την μια μέχρι την άλλη άκρη της. Κάθε τόπος με την χάρη του και τη δική του ιστορία. 

Η εικόνα πάνω, δείχνει τη λίμνη Δοϊράνη με τα ήρεμα καθάρια νερά της που καθρεφτίζουν την ομορφιά της φύσης. Φωτογράφος είναι ο Γεώργιος Τσιμπούκας,  φίλος και συνάδελφος με την πρώην ιδιότητα μας με τον οποίο ήμασταν συμφοιτητές την περίοδο 1981 – 82 στην Σχολή Ενωμοταρχών Χωροφυλακής στη Ρόδο. Από τότε έχουν περάσει τόσα χρόνια και με την νέα τεχνολογία των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης έχουμε τακτική επικοινωνία. 

Η παλιά πόλη των Χανίων με το ιστορικό λιμάνι της

Δίπλα από την μικρή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Ασή Γωνιά Αποκορώνου Χανίων, που γιορτάζει πανηγυρικά κάθε 3η Νοεμβρίου υπάρχει μια διαμορφωμένη πλατεία με ταβέρνα η οποία φέρει την ονομασία “Ποτηστήρι”. Το σημείο εκείνο στα παλιά τα χρόνια εξαιτίας των πολλών νερών του, το χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού για να πίνουν νερό τα ζωντανά τους. Τα νερά που αναβλύζουν εκεί δημιουργούν μικρά καταρρακτάκια όλη την χειμερινή περίοδο δημιουργώντας ένα ωραίο θέαμα. Ευχαριστούμε τους φίλους μας στην ταβέρνα Ποτιστήρι για την φωτογραφία που μας μεταβίβασαν.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com