Ανακοίνωση

Κουνούπια γίγαντες στον ποταμό της Χόνης

20170622_113834wtmk

Δεν σχολιάζουμε για εντυπωσιασμό αλλά για έκλειψη άσχημων και επικίνδυνων καταστάσεων όταν και όπου διαπιστωθούν. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον ποταμό της Χόνης στην ανατολική παραλία των Νοπηγίων για τον οποίο επανειλημμένα αναφερθήκαμε  όπως, βέβαια έχουμε κάνει και για άλλους μικρούς ποταμούς που δεν έχουν γέφυρες και με πρόχειρες κοίλες τσιμεντοστρώσεις δίνουν τη δυνατότητα στα νερά την περίοδο του Χειμώνα και κάθε φορά που θα βρέξει να διαφύγουν προς τη θάλασσα.

Οι φετινές, όμως, κακοκαιρίες, προκάλεσαν μεγάλη φθορά στην παλιά τσιμεντόστρωση του ποταμού, αιτία που έπρεπε να γινόταν μια σωστή μελέτη για κατασκευή έστω μιας μικρής γέφυρας ή τοποθέτηση μεγάλων σωλήνων για τη διαφυγή των νερών του ποταμού ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα ύδατα για επώαση κουνουπιών. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο, δεν έγινε και η κοίτη του ποταμού στο σημείο του δρόμου κλείστηκε με χώματα και πέτρες εμποδίζοντας έτσι τα νερά να συνεχίσουν τον προορισμό τους. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε δείχνουν την προχειρότητα του έργου για το οποίο τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και η Υγειονομική Υπηρεσία οφείλουν να παρέμβουν άμεσα.  

Γιάννης Η. Κάκανος    

20170622_114026wtmk 20170622_114117wtmk 20170622_114259wtmk

KAKANOS_AYTOKOLLHTA

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com