Ανακοίνωση

Φίλοι του παραμοτέρ και του αλεξιπτώτου πλαγιάς στα Χανιά (Και βίντεο)

eparxiakofos_gr_0028

Δύο αθλήματα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη… κερδίζουν όλο και περισσότερους φίλους στα Χανιά. Ο λόγος για το αλεξίπτωτο πλαγιάς και το παραμοτέρ, τα οποία μπορεί κανείς να γνωρίσει μέσα από την Αερολέσχη “Ερμής”, η οποία κάνει θεωρητικά, αλλά και πρακτικά μαθήματα για να πάρει τον εθισμό βλέποντας από ψηλά την ομορφιά των περιοχών που πετάει.

Σε ανύποπτο χρόνο βρεθήκαμε στην προπόνηση τριών φίλων και μελών του Συλλόγου που θα πετούσαν στην περιοχή της Νέας Χώρας χρησιμοποιώντας ως τόπο απογείωσης και προσγείωσης μια μεγάλη αλάνα. Πρώτος μας μίλησε ο Όμηρος Μιχαηλίδης, λέγοντας ότι «είμαι κάτοικος Χανίων και ανήκω σαν αεραθλητής στην Αερολέσχη “Ερμής”, η οποία έχει πολλά μέλη και ασχολιόμαστε με το αλεξίπτωτο πλαγιάς και με το παραμοτέρ που είναι μια προωθητική μηχανή η οποία μας βοηθά στο να απογειωνόμαστε από κάθε αλάνα, ή παραλία και όχι αποκλειστικά από κάποιο υψόμετρο. Η μηχανή είναι ένας δίχρονος κινητήρας μ’ έναν έλικα σε συνδυασμό με το αλεξίπτωτο που μας βοηθά να πετάμε. Το άθλημα αυτό δεν είναι κάτι το δύσκολο, κάτι το ακατόρθωτο και μπορεί όποιος θέλει να το ακολουθήσει. Υπάρχει πτυχιούχος εκπαιδευτής και μπορούν να μάθουν όσοι θέλουν να πετάξουν στον αέρα. Αυτή την περίοδο πετούν από την Αερολέσχη- όπως εμάς – πάνω από 30 μέλη όταν το επιτρέπει ο καιρός γιατί το αλεξίπτωτο πλαγιάς και το παραμοτέρ χρειάζονται ειδικές συνθήκες για να μπορέσεις να πετάξεις και με αυτές τις συνθήκες κρατάμε όρια και μέτρα ασφαλείας που χρειάζονται για μια ασφαλή πτήση».

Ο Αντώνης Ντεγιαννάκης, παλιό μέλος της Αερολέσχης είπε: «Πετάω από το 2004 και κάθε μέρα μαθαίνω. Το ανώτερο ύψος που έχω πετάξει είναι τα 1200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κοιτάμε τον καιρό και αν είναι καλός γίνεται η προετοιμασία, συμπληρώνουμε το σχέδιο πτήσης και ακολουθεί η απογείωση. Τα καύσιμα στο συγκεκριμένο μοντέλο διαρκούν 4 ώρες με κατανάλωση ανά ώρα 3 λίτρων».

Ο Ευτύχης Κοντορινάκης είναι πολύ παλιός αθλητής και μας είπε: « Ξεκίνησα τον Φεβρουάριο του 1991 και παρά του ότι είμαι παλιό μέλος συνέχεια μαθαίνω. Το μοντέλο που πετάω είναι ένας κινητήρας 100 κυβικά ειδικός για παραμοτέρ, για τράικ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορεί ν’ ανέβει αρκετά ψηλά αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν με έγκριση από το αρμόδιο γραφείο της 115 Π.Μ. Συνήθως, όμως, πετάμε γύρω στα 600 πόδια».  

eparxiakofos_gr_0061

eparxiakofos_gr_0009

eparxiakofos_gr_0012

eparxiakofos_gr_0049

???????????????????????????????

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την προετοιμασία και τις απογειώσεις που ακολούθησαν, ενώ πλάνα από τη βιντεοσκόπηση θα δείτε στο βίντεο μας.

eparxiakofos_gr_0080

Ο κ. Όμηρος Μιχαηλίδης

eparxiakofos_gr_0004

O κ. Αντώνιος Ντεγιαννάκης 

???????????????????????????????

O κ. Ευτύχης Κοντορινάκης

 Ηλίας Κάκανος www.eparxiakofos.gr 

 

 Η ταυτότητα για την εφημερίδα και σε αυτοκόληταΟι διαφημίσεις στα έντυπα μας είναι φθηνές και στηρίζουν την προσπάθεια διατήρησης χιλιάδων εκδηλώσεων στο ηλεκτρονικό αρχείο της ιστοσελίδας μας. Το «Επαρχιακό φως» ως έντυπο τυπώνεται σε χαρτί πολυτελείας στα υπερσύγχρονα τυπογραφεία της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» με δέκα χιλιάδες τεύχη που διανέμονται δωρεάν σε όλη την Κρήτη. Οι εκδηλώσεις όσων  επιθυμούν να συμπεριληφθούν σ’  ένα από τα επόμενα τεύχη μας οφείλουν να συνεισφέρουν στα έξοδα της σελίδας.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com