Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

H υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων

Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε ακόμη, στις προσπάθειες στήριξης της απασχόλησης αλλά και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ενώ επεσήμανε ότι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου θα δοθεί στο διπλάσιο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους δικαιούχους και ακόμα πώς στη δεξαμενή αυτή εντάχθηκαν και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επίσης είπε ότι η καταβολή του επιδόματος παιδιού θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων επισκέφθηκε λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι του Σαββάτου η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ στο πρόγραμμα της είναι να επισκεφθεί και άλλες δομές στα Χανιά και στην Κρήτη, γενικότερα καταγράφοντας προβλήματα, δίδοντας ευχές και διανέμοντας δώρα  από προσφορές επιχειρήσεων στους φιλοξενούμενους εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Σε δηλώσεις που έκανε η κα Μιχαηλίδου στα Μ.Μ.Ε. κατά την άφιξη της στο παράρτημα προστασίας παιδιού και νέων Χανίων, υπογράμμισε τα εξής: “ Βρίσκομαι τις μέρες αυτές στην Κρήτη  έτσι ώστε να επισκεφτώ τα παραρτήματα μας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης. Σήμερα επισκέπτομαι εδώ στα Χανιά για άλλη μια φορά τα αγόρια του παραρτήματος προστασίας παιδιού Χανίων, ενώ  αργότερα θα μεταβώ και στο κέντρο χρονίων παθήσεων” επεσήμανε η κυρία υφυπουργός για να συνεχίσει τονίζοντας ότι “ εδώ θα συνομιλήσω με τα παιδιά, θα τους μοιράσουμε τα δώρα από την μεγάλη προσφορά του Public σε όλα τα παιδιά όλων των δομών μας σε όλη την επικράτεια και βέβαια  θα ακούσω για άλλη μια φορά πως περνούν τις δύσκολες μέρες αυτές με αυτοσυγκράτηση  και μεγάλη υπευθυνότητα τις ημέρες της πανδημίας”. 

Συνεχίζοντας η κα Μιχαηλίδου δήλωσε για την επικείμενη μετάβαση της στο παράρτημα πασχόντων Χανίων είπε: “ Στην επόμενη δομή θα συζητήσουμε για την καινούργια πτέρυγα που προσπαθούμε με την διοίκηση εδώ και την πρόεδρο την κα Δαμανάκη να ανοίξουμε έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας Χανιώτες οι οποίοι χρειάζονται τέτοιου τύπου υπηρεσίες”, για να επισημάνει στη εκφράζοντας ευχαριστίες στα καταστήματα ΣΥΝΚΑ και τον πρόεδρο κ. Αλεξάκη που με πολύ μεγάλη κατανόηση φροντίζουν τα παιδιά και αυτές τις γιορτές έδωσαν δωρεάν είδη που χρειαζόταν”. 

Για τα εμβόλια αμέσως μετά η κα Μιχαηλίδου τόνισε: “Ήδη έχουμε αρχίσει την προετοιμασία  για το πρόγραμμα εμβολιασμού με το υπουργείο υγείας και το υπουργείο ψηφιακής μεταρρύθμιση.έτσι ώστε  στην  αρχή του νέου έτους μαζί με όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας  να εμβολιάσουμε και φιλοξενούμενους και εργαζόμενους σε όλες τις κλειστές δομές τρίτης ηλικίας και αναπηρίας στη χώρα μας”. 

Από μεριάς της η πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Κρήτης κα Μαρία Δαμανάκη σημείωσε: “ Το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας καλύπτει τους πολύ ευαίσθητους τομείς των χρονίων πασχόντων, τους τομείς της παιδικής προστασίας και φυσικά περιλαμβάνονται και τα παιδιά με αναπηρία. Συνεπώς είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας πω και να ευχαριστήσω δημόσια με μεγάλη θέρμη το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων καθώς επίσης και την αρμόδια υφυπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδου για όλη την στήριξη με την καίρια παρέμβαση της, βρίσκεται άλλωστε σε ανοιχτή γραμμή με όλες τις προνοιακές δομές της χώρας ούτως ώστε να επιτευχθεί  η μέγιστη κοινωνική ευαισθητοποίηση.Πραγματικά, λοιπόν, βιώνουμε μία πρωτοφανή αυτή την περίοδο σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα με μία σπουδαία εκδήλωση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σήμερα συγκεκριμένα από τα ΣΥΝΚΑ και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κα Μιχαηλίδου όσο και τον Αλεξάκη για την πολύ ευγενική δωρεά που καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών του παραρτήματος για όλες τις γιορτές με μια πληθώρα ειδών όσο φυσικά και την εταιρεία Public για τα δώρα που απευθύνονται σε όλες τις χρονιακές δομές που προστατεύουν παιδιά”. 

Η κα Δαμανάκη αναφερόμενη στις κτιριακές ανάγκες του κέντρου, τονίζοντας “πως πράγματι υπάρχουν ανάγκες και σε επίπεδο κτιριακών υποδομών  αλλά δουλεύουμε πάντα προς την κατεύθυνση  αναβάθμισης τόσο της παιδικής προστασίας όσο και της κατεύθυνσης της αποιδρυματοποίησης και της ενίσχυσης της ποιότητας στην καθημερινή διαβίωση τόσο των ηλικιωμένων όσο και των χρονίως πασχόντων”.  

Εκ μέρους των καταστημάτων ΣΥΝΚΑ ο Γιάννης Χατζάκης διευθυντής καταστήματος τόνισε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ σε μία δομή που πραγματικά προσφέρει ένα τεράστιο έργο στην κοινωνία και την πόλη των Χανίων. Είμαστε εδώ γιατί σε συνεργασία με το υπουργείο και με την διοικηση της δομής έχουμε χορηγήσει πολλά προϊόντα περιποίησης  και φροντίδας των παιδιών καθώς επίσης και πάρα πολλά τρόφιμα για την εβδομαδιαία σίτιση τους. Τα σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις και τέτοιες προσπάθειες και αυτό θα συνεχιστεί…”.  

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της περασμένης ώρας δεν κατέστη δυνατή η επίσκεψη της κας Μιχαηλίδου στην επόμενη προγραμματισμένη δομή. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Ο διευθυντής καταστήματος ΣΥΝΚΑ Γιάννης Χατζάκης 

Στιγμιότυπα από το παράρτημα προστασίας παιδιού και νέων Χανίων 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com