Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Φιλανθρωπική προσφορά σε κρατούμενους των φυλακών Χανίων

Σε δωρεά ρουχισμού και υπόδησης για άπορους κρατούμενους προχώρησαν  χθες το μεσημέρι στο κατάστημα κράτησης Χανίων στην Αγιά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και η Ομάδα “Συν Άνθρωπος”.  

Στο προαύλιο του καταστήματος κράτησης υποδέχτηκε την αποστολή ο διευθυντής των φυλακών Γεώργιος Κονταξάκης με την εκπρόσωπο της Κοινωνικής Υπηρεσίας των φυλακών, τον αρχιφύλακα υπηρεσίας και τον πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων.  

Για την δράση αυτή αλλά και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο, ο πρόεδρος του εμπορικού συλόγου Χανίων Γεώργιος Τοπολιανάκης, υπογράμμισε:  “Σε μια δύσκολη περίοδο για τις μικρές επιχειρήσεις ο εμπορικός σύλλογος προσπαθεί να βοηθήσει  ανθρώπους της κοινωνίας που  σε κάποια στιγμή της ζωής τους από ένα λάθος βρέθηκαν εντός των φυλακών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκες για ένδυση και υπόδηση, όπως μας ενημέρωσε η διεύθυνση των φυλακών.  Σε συνεργασία, λοιπόν, με τον Οργανισμό Συν Άνθρωπος βοηθάμε σήμερα προσφέροντας ότι μπορούσε η κάθε  επιχείρηση για αυτούς τους ανθρώπους ώστε να έχουν λίγο πιο ζεστό Χειμώνα…”. 

Συνεχίζοντας ο κ. Τοπολιανάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση κλεισίματος των καταστημάτων, τονίζοντας ότι  “γι’ άλλη μια φορά ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Τώρα και ένα μήνα που είχε πρωτοακουστεί η μέθοδος (click away) είπαμε ότι στις πολύ μικρές επιχειρήσεις στους αυτοαπασχολούμενους αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Υπήρξαν πολλές προτάσεις, αλλά δυστυχώς υπερίσχυσαν αυτές των ολίγων, ενώ θα μπορούσαν να βάλουν άνοιγμα του λιανικού εμπορίου που τόσο το είχε ανάγκη με περιορισμό, ανάλογα τα τετραγωνικά, γιατί ο Δεκέμβρης είναι ένας μήνας που περίπου μια μικρή επιχείρηση έχει το 30% του ετήσιου τζίρου και θα έδινε ανάσα για κάποιες πληρωμές, αλλά μας βάζουν μια ταφόπλακα. Έστω και αργά, όμως, ευελπιστούμε σε κάποιες τροποποιήσεις ώστε να μπορούμε να διευκολυνθούν και οι μικρές επιχειρήσεις και να τύχουν περισσότερο βοήθειας για όσο διαρκεί αυτό που ζούμε και μας πονάει όλους”. 

Από μεριάς του ο πρόεδρος στήριξης της ομάδος Συνάνθρωπος Σήφης Χιωτάκης υπογράμμισε: “ Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στέκεται στο πλευρό του καταστήματος κράτησης Χανίων για τους κρατούμενους που έχουν την ανάγκη βοηθώντας όπως μπορεί και θα συνεχίσει να βοηθάει και στο μέλλον αν ζητηθεί από το κατάστημα κράτησης. Η ομάδα μας ευχαριστεί τον εμπορικό σύλλογο Χανίων για την συνεργασία καθώς και όλους όσους άλλους βοήθησαν για να συγκεντρωθούν είδη υπόδησης και ένδυσης”.   

Τις ευχαριστίες τους επίσης εξέφρασαν από την πλευρά των φυλακών η κοινωνική λειτουργός Αδαμαντία Καστρινάκη ως εκπρόσωπος της Κοινωνικής Υπηρεσίας καθώς και ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ενώ ο διευθυντής των φυλακών Γιώργος Κονταξάκης δήλωσε: “ Οι συνεργασίες φέρνουν πάντα αποτελέσματα. Ο Συνάνθρωπος και ο εμπορικός σύλλογος Χανίων  δύο ιστορικά σωματεία – σύλλογοι για μία ακόμα φορά διαχειρίστηκαν με πάρα πολύ καλή και  σωστή θέση το αποτέλεσμα που χρειάζεται ένα κατάστημα κράτησης σαν και αυτό των Χανίων. Και στα δύο σωματεία ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στην πράξη όπως είπα προηγουμένως έφεραν επιτυχώς σε πέρας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα επειδή όλα αυτά τα είδη που μας έφεραν δεν μαζεύονται εύκολα σε αυτές τις δύσκολες εποχές…”

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την προσφορά ειδών ένδυσης και υπόδησης του οργανισμού “Συν Άνθρωπος” σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων για τους έγκλειστους άπορους στο κατάστημα κράτησης Χανίων στην Αγιά. Η συγκεκριμένη δράση είχε και την έκπληξη της με μικρά δωράκια “γούρια” που προσφέρθηκαν από τον πρόεδρο της Ομάδας Στήριξης “Συνάνθρωπος” Σήφη Χιωτάκη  προς την διεύθυνση των φυλακών, τους εργαζόμενους και τα Μ.Μ.Ε. .  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com