Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Ένα επικίνδυνο τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού στον Σταλό

 

Επικίνδυνο διαχρονικά εξακολουθεί να παραμένει το τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου στο ύψος του Κάτω Σταλού με την στροφή στην τοποθεσία  “Πλακούρες” ή στροφή “Δεκαβάλη” ή “Κακιά στροφή”, όπως αλλιώς ακούγεται. 

Αυτό το τμήμα βέβαια της επικίνδυνης στροφής μετά από πολυάριθμα σχόλια και δημοσιεύματα μετά το 2003 έχει νοικοκυρευτεί ικανοποιητικά εδώ και πολλά χρόνια αποκτώντας στην παραθαλάσσια πλευρά  πεζοδρόμια, στηθαία και φωτισμό. 

Όμως, ότι και αν έχει γίνει μέχρι σήμερα προς το καλύτερο, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Η περιοχή χρειάζεται ουσιαστικές επεμβάσεις με ρίψη μέρους από τον χωματένιο λόφο ή διάνοιγμα μικρού τούνελ ώστε η παλαιά εθνική οδός στο τμήμα αυτό ν’ αποκτήσει  ευθεία  εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο που διατρέχουν οδηγοί αλλά και πεζοί ακόμα. 

Μεταξύ της στροφής και της διασταύρωσης για τη Νέα Κυδωνία και τη νέα εθνική οδό, υπάρχει μια ακόμα διασταύρωση με μια στενή οδό διπλής κατεύθυνσης που οδηγεί στην κορυφή του λόφου και του Σταλού ως δευτερεύουσα διαδρομή. Σ’ ένα τμήμα αυτής της οδού πριν  από λίγες ημέρες σημειώθηκε μια επικίνδυνη καθίζηση που απέκοψε την κυκλοφορία από και προς την περιοχή. Άμεση, βέβαια υπήρξε η επισκευή και ο δρόμος είναι πλέον προσπελάσιμος.   

Εναέρια και επίγεια στιγμιότυπα με το σημείο του δρόμου που είχε υποστεί καθίζηση. 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com