Ανακοίνωση

Επίσκεψη του 12ου Διεθνούς Φόρουμ στο Μουσείο Τυπογραφίας των Χανιώτικων νέων

 


Στo πλαίσιο των εργαστηρίων του 12ου Διεθνούς Φόρουμ «Επιχειρηματικότητα Επικοινωνία» που πραγματοποιείται από την Περιφερειακή Ένωση Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Αποκορώνου και το Διαπολιτισμικό Ευρω-Μεσογειακό Κέντρο για την UNESCO πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι επίσκεψη γνωριμίας στο Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”.

Την αποστολή συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ενώ στο χώρο της Έκθεσης, τους υποδέχτηκε ο ιδρυτής του Μουσείου  Γιάννης Γαρεδάκης με τη σύζυγο του Ελένη. Στα επτά χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Τυπογραφίας το έχουν επισκεφτεί χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες του κόσμου. Μεταξύ αυτών, πολλοί Σύλλογοι και Σχολεία. Συγκεκριμένα, το Μουσείο της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005 και ήταν αποτέλεσμα της επίπονης και πολύχρονης προσπάθειας του Γιάννη Γαρεδάκη και της συζύγου του Ελένης. Προσπάθεια που συνεχίζεται σήμερα για τον εμπλουτισμό του Μουσείου με νέα εκθέματα και την επέκτασή του σε νέα πτέρυγα στο γειτονικό κτήριο. Σημαντικές ήταν και οι δωρεές παλιών τυπογραφικών μηχανημάτων απ’ όλη την Ελλάδα. Η παρουσίαση της εξέλιξης της τυπογραφίας ολοκληρώνεται με τις σπουδαίες εκδόσεις παλαιών βιβλίων και εφημερίδων.

Εκ μέρους του 12ου Διεθνούς Φόρουμ, η πρόεδρος του  Τιτίκα Στασινοπούλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “ Αφού έχουμε κάνει πολλές εργασίες βρισκόμαστε μια ωραία επίσκεψη σ’ ένα πολύ αξιόλογο μέρος με ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο και έχουν όλοι τους εντυπωσιαστεί”.

Από τον χώρο του Τύπου ο παλιός δημοσιογράφος κρητικής καταγωγής Κώστας Μπετινάκης δήλωσε ότι: “Το Μουσείο Τυπογραφίας του Γιάννη Γαρεδάκη, ιδρυτή  της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” αποτελεί ένα έργο ζωής και ανήκει όχι μόνο στο δημοσιογραφικό κόσμο, όχι μόνο στον κόσμο των Χανίων αλλά σε όλο τον ελληνικό χώρο για τη μοναδικότητά του…”.

Καλαϊτζής Μουντάκης φίλος του Μουσείου: “ Είμαι πολύ συγκινημένος από τη σημερινή ίσως εκατοστή επίσκεψη μου στο Μουσείο Τυπογραφίας που έχει φτιάξει ο Γιάννης Γαρεδάκης. Εδώ μέσα είναι και αρκετά εκθέματα από την προσωπική μου συλλογή τα οποία ο προαναφερόμενος εκδότης της εφημερίδας Χανιώτικα νέα, «καντούνι» της πόλης μας, τα φιλοξενεί και τα έχει περιποιηθεί κατά τρόπον εκπληκτικό και του είμαι ευγνώμων…”.

Με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, υπογράμμισε ότι: “ Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Μουσείο μένω πάντα έκπληκτος. Εδώ μέσα μπορεί να δει όποιος έρθει όχι μόνο την ιστορία της τυπογραφίας αλλά και της γραφής από το 4.000 π.Χ. μέχρι σήμερα πως έχει εξελιχθεί από λαούς όλου του κόσμου…”.

 

 


        Στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και μέλη του Ευρώ – Μεσογειακού Κέντρου για την UNESCO εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για το Μουσείο Τυπογραφίας.

 

Η πρώτη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της Κρήτης.

 http://www.haniotika-nea.gr

Και ραδιόφωνο εδώ: http://blog.haniotika-nea.gr/podcast/  

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» άλλαξαν. Για το δημοσιογραφικό τμήμα είναι το  [email protected].

Και για διαφημίσεις – αγγελίες – κοινωνικά το  [email protected].

 

 Πλάνα από τη βιντεοσκόπηση εδώ: 

 

Χανιώτικα νέα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 σελίδα 24.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com