Σάββατο , 21 Σεπτέμβριος 2019
Ανακοίνωση

Εκλογικά συστήματα υπάρχουν πολλά. Ποιο όμως συμφέρει περισσότερο τη χώρα;


Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλετε να επανεξετασθεί μια παλιά πρόταση μας για ένα μεικτό και απλό εκλογικό σύστημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τη Βουλή, ενώ το Δεκέμβριο του 2007 συζητήθηκε θετικά στο «τελευταίο» Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων. Πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα ενός δίκαιου απλού εκλογικού συστήματος που συντελεί να εκλείψουν οι κομματικές διχόνοιες στις κοινωνίες. Στο Γερμανικό σύστημα για παράδειγμα, κάθε ψηφοφόρος ρίχνει στην κάλπη δύο ψηφοδέλτια, ένα για το κόμμα που στηρίζει και ένα άλλο για τον υποψήφιο της επιλογής του, ο οποίος μπορεί να είναι από διαφορετικό κόμμα.

Εμείς, εδώ και χρόνια προτείναμε τη μεικτή κατηγορία:

Την πολυσταυρία, την ψήφιση κόμματος και το δικαίωμα να ψηφίζονται και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές εκτός του συνδυασμού επιθυμίας κάθε ψηφοφόρου. Να υπάρχει ακόμα και ψηφοδέλτιο ανεξάρτητων υποψηφίων. Οι ανάγκες των καιρών και τα συμφέροντα της χώρας χρειάζονται καλές σκέψεις. Να μπορούμε να ρίχνουμε στην κάλπη  το  ψηφοδέλτιο του κόμματος μας με σταυρό όπως στους υποψήφιους βουλευτές. Στο ψηφοδέλτιο, λοιπόν, αυτό «σταυρώνουμε» το κόμμα και τον βουλευτή ή τους βουλευτές που θέλουμε να τιμήσουμε. Προαιρετικά όμως, να μπορούμε να ψηφίσουμε και άλλον ή άλλους υποψήφιους από άλλα κόμματα ή υποψήφιο από τον συνδυασμό των ανεξάρτητων αφού η πολυσταυρία θα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Επισημαίνουμε ότι το πνεύμα της προτάσεως μας δεν αφορά μόνο τις βουλευτικές εκλογές, αλλά κάθε είδους εκλογική αναμέτρηση.

Οι εκλογικές νομοθεσίες που είναι πολύπλοκες  δεν συμφέρουν τον λαό και τη χώρα!

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com