Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

Εγκαινιάσθηκε η εικαστική έκθεση της Μαρίας Κοκκίνη και Αντώνη Αλιβρούβα με τίτλο “Αποκωδικοποίηση

” 

Η εικαστική έκθεση με τίτλο “Αποκωδικοποίηση” των ζωγράφων Αντώνη Αλιβρούβα και Μαρίας Κοκκίνη εγκαινιάστηκε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου παρουσία αρκετού κόσμου στην ισόγεια αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Παλιό λιμάνι. 

Την έκθεση διοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του Δήμου Χανίων. 

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Μαρία Δρακάκη και ο Γιώργος Ορφανίδης που μας είπαν:  

“Η σημερινή έκθεση του Αντώνη Αλιβρούβα και της Ελένης Κοκκίνη αποτελεί μία σειρά εκθέσεων σύγχρονης Τέχνης που θα γίνονται σε δημόσιους χώρους της πόλης και θα εντάσσονται στο εγχείρημα προϋπόθεση δύο, γιατί αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε είναι η αξία της συμπερίληψης και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα η οποία ξεκινά από τη δυάδα, μια υγιή δυάδα μέσα σε μια ομάδα που εξελίσσεται και αποδίδει σεβασμό σε κάθε κώδικα επικοινωνίας” επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα Μαρία Δρακάκη επιμελήτρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής, Παιδαγωγός, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. 

Από μεριάς του ο έτερος επιμελητής στην έκθεση Γεώργιος Ορφανίδης δήλωσε ότι “ σύμφωνα με την ονομασία της έκθεσης “Αποκωδικοποίηση” καλούμαστε όλοι να αποκωδικοποιήσουμε τον οπτικό πολιτισμό διαφορετικά”. 

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Χανίων Ιωάννης Γιαννακάκης σημείωσε τα εξής: “Δύο καλλιτέχνες, δύο διαφορετικές γενιές συνδέονται με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο και συνομιλούν μέσα από διαφορετικές οπτικές που έχει ο καθένας και είναι μεγάλη μας χαρά που το Μουσείο Σχολικής Ζωής πρωτοστατεί  σε αυτή την καλλιτεχνική σύνδεση”. 

Η ζωγράφος Μαρία Κοκκίνη δήλωσε ότι “ είναι μεγάλη μου η χαρά που βρίσκομαι στα Χανιά σε αυτή την πανέμορφη καλλιτεχνική πόλη όπου μαζί με τον καλλιτέχνη Αντώνη Αλιβρούβα θα παρουσιάσουμε τις συλλογές μας ομιλούντα έργα δηλαδή σκανάροντας πάνω στο έργο εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σας ένα αντίστοιχο ποίημα…”. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Στιγμιότυπα από την έκθεση
Ο καλλιτέχνης Αντώνης Αλιβρούβας με τους γονείς του Αναστασία και Γιώργο  Αλιβρούβα 
Από αριστερά ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Γιαννακάκης, ο Γεώργιος Ορφανίδης, ο Αντώνης Αλιβρούβας, η Μαρία Κοκκίνη και η Μαρία Δρακάκη

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com