Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -Νοικοκύρεμα ουσίας χρήζει η οδός με την διπλή ονομασία…

 

Η αρχή και το ενδιάμεσο της οδού Ηλία Δεληγιαννάκη ως μονόδρομου από την πλατεία Αγίου Ιωάννου μέχρι την οδό Παναγούλη

Επιτέλους ξεκίνησαν έργα – έστω μερικής πεζοδρόμησης – στην ιδιαίτερα κεντρική οδό που φέρει δύο ονομασίες και βρίσκεται μεταξύ της πλατείας του Αγίου Ιωάννου, αρχίζοντας ως “Ηλία Δεληγιαννάκη” και φτάνοντας στη συμβολή της με την Κων. Καραμανλή στην περιοχή Αγροκηπίου με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) φέροντας την ονομασία “Μακεδονίας”. 

Κι ενώ το όλο μήκος της οδού δεν  πρέπει να είναι μεγαλύτερο των δύο χιλιομέτρων η έλλειψη πεζοδρόμησης στο μεγαλύτερο τμήμα της την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη εξαιτίας της μεγάλης κυκλοφορίας. 

Τα “Χανιώτικα νέα” και το “Επαρχιακό φως” επανειλημμένα σχολίασαν τα αρνητικά του δρόμου αυτού,  όπως την έλλειψη πεζοδρομίων, το ξεσκέπαστο παλιό πηγάδι πλάι σε ένα στενό υποτυπώδες πεζοδρόμιο έξω από μια εγκαταλελειμμένη παλαιά οικία, καθώς επίσης το πρόβλημα με την αριθμοδότηση τόσο από την μια μεριά ως οδός “Ηλία Δεληγιαννάκη” όσο και από την άλλη ως οδός “Μακεδονίας”.

Να σημειωθεί δε ότι ένα μικρό τμήμα της οδού “Ηλία Δεληγιαννάκη” που αρχίζει από την πλατεία Αγίου Ιωάννου και μέχρι την συμβολή με την οδό Παναγούλη εχει μονοδρομηθει εξαιτίας της στενότητας της οδού και φυσικά της έλλειψης πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές.

Η συγκεκριμένη οδός λοιπόν, χρήζει επεμβάσεων ουσίας με απαλλοτριώσεις, ώστε μελλοντικά να αποτελεί λεωφόρο διπλής κυκλοφορίας.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Δεξιά η οδός Ηλία Δεληγιαννάκη
Η έτοιμη και η υπό κατασκευή πεζοδρόμηση στην οδό Ηλία Δεληγιαννάκη
Η αρχή της οδού Μακεδονίας και ενδιάμεσα τμήματα μέχρι την συνέχεια της ως Ηλία Δεληγιαννάκη

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com