Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

Αρχίζουν διαδικασίες εκλογής νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης;

Στιγμιότυπα από την εορτή του Αγίου Ματθαίου στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης στα Χανιά με τον Αρχιεπίσκοπο σε ηλικία 84 ετών το 2017.

Κι ενώ ο  Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ζει διανύοντας το 88 έτος της ηλικίας του, τα  ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την υγεία του σύμφωνα με πιστοποιήσεις τριών καθηγητών πανεπιστημίων τον καθιστούν πλέον μη ενεργό για να συνεχίσει την εκτέλεση των ιερατικών υποχρεώσεών του. 

Για τους λόγους αυτούς η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε ομόφωνα σήμερα 24 Νοεμβρίου 2021 την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου από τα καθήκοντα του αποστέλλοντας την απόφαση της, προς έγκριση ή μη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.    

Αναμφισβήτητα, όμως και επειδή ο νυν Αρχιεπίσκοπος έχει στο βιογραφικό του πετύχει ένα πλούσιο πολυδιάστατο έργο στην πράγματι μεγάλη διαδρομή του ως αρχιερέας και όχι μόνο, πιστεύουμε ότι θα ήταν προτιμότερο να είχε ζητήσει ο ίδιος προ πολλού  την αντικατάσταση του. Δεν έγινε, δυστυχώς και έτσι όπως διαμορφώθηκαν εξ ανάγκης οι καταστάσεις, δεν είναι ότι καλύτερο για την Ιεραρχία της Εκκλησίας και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της. 

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την δύσκολη περίπτωση μήπως θα πρέπει να ισχύσουν μελλοντικά διαφορετικές εξελίξεις στα πρόσωπα των αρχιερέων με παύση των καθηκόντων τους συνταξιοδοτικά στο 75ο έτος της ηλικίας τους; 

Με τον προσήκοντα σεβασμό 

Το “Επαρχιακό φως”   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com