Σάββατο , 25 Μάϊος 2024

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών στα Χανιά (Και βίντεο)


Ιδιαίτερα συγκινητικές οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν το πρωί του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017 στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων μπροστά στο εικονοστάσι του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου κατά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης  από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και στα  αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών που ακολούθησαν στη μνήμη τους. Σημειώνεται ότι είχε  προηγηθεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη.   

Τον αρχηγό του Σώματος εκπροσώπησε ο αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ενώ παρέστησαν ο προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης κ. Ανδρέας Δασκαλάκης,  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης,  ανώτεροι αξιωματικοί, πλήθος άλλων αστυνομικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών, άλλων σωμάτων ασφαλείας, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, δήμαρχοι, πολιτικό προσωπικό, φίλοι της Αστυνομίας, συγγενείς των νεκρών αστυνομικών και αρκετός κόσμος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης με τους βουλευτές του  Νομού Χανίων κ. Αντώνιο Μπαλωμενάκη και κα Βάλια Βαγιωνάκη.

Την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος κα Ελένη Παπαθανασίου, αστυνόμος Α’, ενώ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Μπαλάσκας, ο γραμματέας δημοσίων σχέσεων κ. Χρήστος Συνδρεβέλης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μανούσος Γιανναδάκης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό – καλωσόρισμα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων κ. Στυλιανός Μπούμπουρας, τονίζοντας: «Σας καλωσορίζουμε όλους στην τελετή παρουσίασης του μνημείου πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών. Η μνήμη σε αυτούς που απώλεσαν το υπέρτατο αγαθό, αυτό της ίδιας τους της ζωής στην Υπηρεσία του πολίτη, αποτελεί χρέος όλων μας».

Αμέσως μετά  ακολούθησαν: Επιμνημόσυνη δέηση «τρισάγιο»,  αποκαλυπτήρια του μνημείου, ομιλίες και χαιρετισμοί, καταθέσεις στεφάνων, ευχαριστήριο από την Ένωση Αστυνομικών στον κ. Γιάννη Γρηγορίου Μαρκαντωνάκη που φιλοτέχνησε δωρεάν το μνημείο και σε όσους στήριξαν την προσπάθεια, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση  Εθνικού Ύμνου, διανομή κολλύβων στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών, για να λήξει η εκδήλωση με κέρασμα  που παρατέθηκε σε όλους στον 4ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων Μαρία Ξενικάκη αφού καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους υπογράμμισε: «Έχει καθιερωθεί να τελείται επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, το Α’ Ψυχοσσάβατο κάθε έτους, πλην, όμως, μετά από έγκριση της Εκκλησίας και της Ομοσπονδίας μας, μεταφέραμε την ημερομηνία για σήμερα, έτσι ώστε να γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου το οποίο οραματίσθηκε και επιμελήθηκε της ανέγερσης η Ένωση μας. Ο κατάλογος των εκλιπόντων συναδέλφων μας την ώρα του καθήκοντος είναι μακρύς. Από την ενοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε το 1984 έως σήμερα, έχουν τραυματιστεί θανάσιμα 129 συνάδελφοι εξαιτίας τρομοκρατικών ενεργειών, συμπλοκών, τροχαίων και άλλων δυστυχημάτων. Στα Χανιά ο αριθμός είναι (4) τέσσερις. Ο ανθυπαστυνόμος Στάθης Λαζαρίδης από το Τσοτύλι, κωμόπολη της Κοζάνης που υπηρετούσε στο ΤΑΕ Χανίων και τραυματίστηκε σε επιχείρηση της Αστυνομίας στα Ζωνιανά. Ο  υπαστυνόμος Α’ Μιχαήλ Σπανουδάκης από τα Γερακιανά Κισάμου Χανίων που δολοφονήθηκε την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς από πυρά αλλοδαπού ληστή της Τράπεζας Κύπρου αφού τον καταδίωξε και  επιχειρούσε να τον συλλάβει. Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Σπανουδάκης, τότε ήταν υπαρχιφύλακας και εκτός υπηρεσίας, αιτία που προήχθη μετά θάνατον τιμητικά στο βαθμό του Υπαστυνόμου.  Ο  αρχιφύλακας Αντώνιος Λουπασάκης από την Κρύα Βρύση Κισάμου Χανίων σε τροχαίο ατύχημα σε ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Αθήνα και ο αρχιφύλακας Στυλιανός Μπερτσουλάκης από τα Δελιανά Κισάμου Χανίων τον Μάρτιο του 1987 όταν εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εντός του αεροδρομίου Αθηνών με το περιπολικό το οποίο ανατράπηκε από ωστικό κύμα προωθητικών αερίων αεροπλάνου που έκανε δοκιμές. Ο Στέλιος έχασε τη ζωή του ενώ ο άλλος συνάδελφος μας που επέβαινε τραυματίστηκε».

Η ίδια στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις συναδέλφων για να καταλήξει λέγοντας: «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε συνάμα, το Α’ Ψυχοσσάβατο του επόμενου έτους, όταν θα βρεθούμε πάλι εδώ, για το καθιερωμένο μνημόσυνο στον κατάλογο των απόντων συναδέλφων μας να μην έχει προστεθεί κανένα άλλο όνομα. Ούτε βέβαια και σε κανένα άλλο μέρος της πατρίδας μας. Αιωνία τους η μνήμη και να είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει».     

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΑΣΥ

«Θέλω να ευχαριστήσω το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων και όλους όσοι εργάστηκαν για την ανέγερση και χωροθέτηση αυτού του λιτού μνημείου» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριος Γερακαράκος» για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «διαβάζοντας τα ονοματεπώνυμα των πεσόντων συναδέλφων τέσσερις Χανιώτες είναι μέσα. Βαρύ το χτύπημα, τραγικός ο απολογισμός. Η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας αυταπόδειχτη και είναι δύσκολη η θέση μου όταν αναγκάζομαι να μιλώ για τα αυτονόητα με αφορμή αυτή την εκδήλωση ενώ θα έπρεπε να μιλάμε αποκλειστικά για τους ήρωες μας, για την αυτοθυσία τους, την δίωξη του εγκλήματος και για τα διδάγματα που έβγαλε η Υπηρεσία από το δικό τους αδόκητο χαμό για να μην υπάρχουν άλλα τραγικά γεγονότα…».

ΧΑΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μόνο εκδήλωση μνήμης, είναι παράλληλα και ταυτόχρονα εκδήλωση  μιας ιστορικής καταγραφής. Η θυσία αυτών των ανθρώπων η οποία έγινε στο βωμό της προστασίας του δημόσιου αγαθού που ακούει στο όνομα δημόσια ασφάλεια δεν είναι απλά από μια άλλη οπτική γωνία ένα εργατικό ατύχημα. Δεν έχει αυτού του είδους τα χαρακτηριστικά. Από μόνο του το γεγονός της απώλειας ενός ανθρώπου στην εκτέλεση του καθήκοντος αναδεικνύει και εκείνο το οποίο επιδιώκει το συνδικαλιστικό κίνημα των ένστολων», για να καταλήξει στη συνέχεια παραδεχόμενος ότι «το επάγγελμα του αστυνομικού είναι όντως και δύσκολο και επικίνδυνο…».

ΧΑΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

 «Σας ευχαριστώ θερμά εκ μέρους της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την τιμή της παρουσίας σας κοντά μας σε μια εκδήλωση μνήμης και ευθύνης για όλες και όλους τους αστυνομικούς» υπογράμμισε ο κ. Καραμαλάκης για να συνεχίσει επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «συγχαίρω την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων για την έμπνευση και δημιουργία πεσόντων αστυνομικών. Οι συμβολισμοί του οποίου μας  αφορούν συλλογικά και μας συγκινούν προσωπικά. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διακρίνεται για το ισχυρό ψυχικό του σθένος, το θάρρος και τη διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο με υπέρτατη έκφανση την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία του για τις θεμελιώδη ελευθερίες των πολιτών. Εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα έχουμε την υποχρέωση μα και το χρέος να στρέψουμε τη μοίρα μας στους πεσόντες συναδέρφους μας και να διατηρήσουμε ζωντανό τον σκοπό για τον οποίο αυτοί αγωνίσθηκαν και που αποτελεί πυξίδα για την πορεία μας μέσα στο χώρο, στο χρόνο και στην ιστορία…».     

ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΑΔΕΡΦΟ ΠΕΣΟΝΤΑ

Στον χαιρετισμό του ο εφημέριος της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Σκουτελώνα Κισάμου π. Γεώργιος Σπανουδάκης, αδερφός του δολοφονημένου τότε  υπαρχιφύλακα Μιχαήλ Σπανουδάκη αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, άρχισε με ένα συγκινητικό ποίημα του Κωστή Παλαμά που έγραψε ο ποιητής αρχές του Φλεβάρη του 1943 για να συνεχίσει ασκώντας δριμεία  κριτική στο πολιτικό σύστημα, υπογραμμίζοντας: «Τρία πράγματα θυμάμαι από τον μακαρίτη τον αδερφό μου τον Μιχάλη. Την θυσιαστική του αγάπη, το φιλότιμό του και την αγάπη προς την ορθόδοξη πίστη και την πατρίδα μας. Δυστυχώς, αντί αυτές οι θυσίες να γίνονται υγιή πρότυπα προς τους νέους μας, με τι τους διδάσκουμε σήμερα; Με την αφαίρεση κεφαλαίων της ιστορίας μας, με τον πόλεμο που κάνουμε ενάντια στην ορθόδοξη πίστη και στην Εκκλησία μας, με τη διάλυση του συνεκτικού δεσμού της οικογένειας, θεματικές οικογένειες, αποδόμηση έκφυλων  ταυτοτήτων κλπ. και με την προβολή μέσα από τα ΜΜΕ “τενεκέδων ξεγάνωτων” για να θυμηθώ έναν μακαρίτη πολιτικό. Στις δύσκολες ώρες που περνάμε σαν Έθνος, ας γίνει η θυσία όχι μόνο του Μιχάλη αλλά και όλων αφορμή για να αφυπνιστούμε, να αποκτήσουμε την καλή ανησυχία, ηρωικό φρόνημα και πνεύμα αντίστασης και για τους εξωτερικούς αλλά και για τους εσωτερικούς εχθρούς. Ας είναι η μνήμη του αιωνία».

Σύντομους χαιρετισμούς  για τους άλλους πεσόντες απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι των οικογενειών τους. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

 ………………………………………….. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΙΧΑΗΛ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ 

                                                  17626635_1245283218926473_5937307390841166454_n

Καταγόταν από τα Γερακιανά Κισάμου Χανίων. Ο 36χρονος Αρχιφύλακας έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να αποτρέψει μια ληστεία στη Νίκαια.

«Δολοφονήθηκε την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς από πυρά αλλοδαπού ληστή τράπεζας και ενώ επιχειρούσε να τον συλλάβει».

Ήταν μεσημέρι της Πέμπτης 5 Μαρτίου 2009. Ο Μιχάλης ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Αρχιφύλακας που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου ήταν εκτός υπηρεσίας και θέλησε να επισκεφθεί το κατάστημα κάποιου φίλου του στη Νίκαια.

Τα βήματα της άτυχης μοίρας του τον έφεραν κοντά στο εκεί υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, λίγα μόλις δευτερόλεπτα, αφ’ ότου ο ένοπλος κουκουλοφόρος ληστής, έχοντας αφαιρέσει 7.000 €, επιχειρεί, αρχικά πεζός, να διαφύγει. Ο 36χρονος αστυνομικός αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και αν και ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας δεν διστάζει ούτε στιγμή. Ακολουθεί τον ληστή, και όταν τον πλησιάζει αρκετά, του φωνάζει να σταματήσει και να πετάξει κάτω το όπλο, που κρατά στο χέρι. Ο ίδιος έχει μαζί του το ιδιωτικό του όπλο, αλλά δεν το χρησιμοποιεί, επειδή βρίσκεται έξω από την αυλή δημοτικού σχολείου που είναι γεμάτη με παιδιά. Ο κουκουλοφόρος ληστής γυρίζει τον κοιτάζει και απομακρύνεται γρήγορα.   

Ο Μιχάλης Σπανουδάκης με γρήγορα βήματα τον πλησιάζει. Στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Μάντικα, δίπλα από το δημοτικό σχολείο της περιοχής,  ο ληστής αισθανόμενος τον κίνδυνο να συλληφθεί στρέφει το όπλο του εναντίον του, πυροβολώντας συνολικά τέσσερις φορές.

Μία τουλάχιστον σφαίρα βρίσκει το ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ στο στήθος. Σωριάζεται αιμόφυρτος στο έδαφος… Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο Μιχάλης ξεψυχά λίγα λεπτά αργότερα στο πεζοδρόμιο της οδού Παρασκευοπούλου. O άτυχος αστυνομικός αφήνει πίσω του μια γυναίκα και ένα βρέφος έξι μηνών.

Στη συνέχεια αρχίζουν έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας οι οποίες όμως προχωρούν με αργούς ρυθμούς και η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ “κοροϊδεύει” απροκάλυπτα την οικογένεια, ακόμα και  τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Λίγες μέρες μετά την δολοφονία ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας  κατάσχει DVD από κάμερα περιπτέρου που βρίσκεται στην πλατεία Δαβάκη η οποία έχει καταγράψει το δράστη της ληστείας – δολοφονίας μισή ώρα πριν από αυτή.

Από την ψηφιακή ανάλυση που έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών/ΕΛ.ΑΣ εκτυπώθηκαν φωτογραφίες του δράστη που παρέλαβε και η οικογένεια.

Στη συνέχεια η οικογένεια προχώρησε σε περαιτέρω επεξεργασία των καταλληλότερων φωτογραφιών σε ειδικό φωτογραφικό εργαστήριο και εκτύπωσε καθαρές φωτογραφίες του δράστη ,και  προέβηκε σε έκδοση αναζητήσεων διανέμοντας τις φωτογραφίες σε όλες τις υπηρεσίες της Γ.Α.Δ. Αττικής στην Άμεσο Δράση τα Λιμεναρχεία και τα Αεροδρόμια.

Δύο μήνες αργότερα, στις 8 Μαΐου του 2009 ύστερα από συνεχείς αναζητήσεις συλλαμβάνεται ως δράστης ο  εικοσιεξάχρονος Αλβανός λαθρομετανάστης ΚLAJDI BANI  στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία  Πανταζοπούλου δίπλα από το Σταθμό Λαρίσης ο οποίος μετά από πολύωρες ανακρίσεις ομολόγησε την πράξη του με λεπτομέρειες.

Από την προανάκριση μάλιστα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης της δολοφονίας του αστυνομικού είχε έλθει παράνομα στη χώρα μας στις αρχές του χρόνου, και ανήκε σε συμμορία όπου με ομοεθνείς του είχε διαπράξει από τις 8 Ιανουαρίου 2009 δώδεκα ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ. και Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Πιστός στον όρκο του, στο καθήκον και στα ιδανικά του. Προσπαθώντας έστω και εκτός υπηρεσίας να τιμήσει τη θέση που του εμπιστεύθηκε η πατρίδα χωρίς να τραβήξει το όπλο του από τη θήκη. Και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Η κηδεία του έγινε την 7-3-2009 στα Γερακιανά Κισάμου.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ απαξίωσε με τις ενέργειες της,  πολλαπλά τη θυσία του πεσόντα.

Ήταν έγγαμος με την Μαρία ΤΣΙΧΛΑΚΗ που έχει καταγωγή από τον Αϊ Κυρ Γιάννη Κισάμου και διέμενε στο Περιστέρι Αττικής. Άφησε  πίσω μια κόρη  τη Βασιλική ηλικίας έξι μηνών.

Ο δράστης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά στη δίκη που έγινε την 9-3-2010 σε ποινή ισοβίου καθείρξεως για την ανθρωποκτονία και συνολική ποινή 18 ετών για την ληστεία, την παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ενώ  το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά στη δίκη που έγινε την 15-11-2013 κατ στο οποίο εκδικάσθηκε έφεση του δράστη, του επιβλήθηκε η ίδια ποινή.

Ο Μιχάλης ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής της οποίας ήταν μέλος.

Από την Ακαδημία Αθηνών απονεμήθηκε μετά θάνατον το βραβείο της Τάξης των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών για τον ηρωισμό που επέδειξε.

Προήχθη μετά θάνατον τιμητικά στο βαθμό του Υπαστυνόμου.

Το έτος 2011 ο Όμιλος Φίλων ΕΛ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής κατασκεύασε στο χωριό καταγωγής του Γερακιανά Κισάμου το « Μνημείο Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ» στο οποίο συνέδραμαν οικονομικά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΑΣΥ, Αττικής και Χανίων τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν την 6-3-2011.    

Την 9-2-2013 τιμήθηκε για την αυτοθυσία του και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Χανίων.                                                                                                                                         

 ……………………………………..  

     DSC04644wtmk DSC04647wtmk DSC04654wtmk DSC04655wtmk DSC04667wtmk DSC04668wtmk

DSC05140wtmkDSC04670wtmk DSC04671wtmk

Το μνημείο είναι έργο του Γιάννη Γρηγορίου Μαρκαντωνάκη και όπως αναφέρθηκε η λευκή στήλη συμβολίζει τη ζωή, ενώ η μαύρη τον θάνατο και ο βωμός που τις ενώνει τη θυσία. Ο τύμβος με τα ονοματεπώνυμα συμβολίζει την αιωνιότητα και ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Τέλος οι μαύρες οριζόντιες λωρίδες στη λευκή στήλη συμβολίζουν το αιώνιο πένθος…  

 

DSC04677wtmk DSC04680wtmk DSC04682wtmk DSC04684wtmk DSC04685wtmk DSC04686wtmk DSC04687wtmk DSC04688wtmk DSC04689wtmk DSC04692wtmk  DSC05148wtmk DSC05150wtmk DSC05152wtmk DSC05154wtmk DSC05157wtmk
DSC05160wtmk
DSC05166wtmk

DSC05134wtmk

DSC04694wtmk

DSC04697wtmk

DSC04714wtmk DSC04715wtmk DSC04718wtmk

DSC05168wtmk

Η-ταυτότητα-για-την-εφημερίδα-και-σε-αυτοκόλητα - Αντιγραφήwtmk

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΦΩΣ»

www.eparxiakofos.gr

Μέσα από την πλούσια σε ύλη διαδικτυακή μας πύλη μπορείτε να επιλέξετε την δική σας εκδήλωση για να συμπεριληφθεί σε κάποιο από τα έντυπά μας. Δέκα χιλιάδες τεύχη με ποιοτικό χαρτί διανέμονται δωρεάν σε κάθε τρίμηνη έκδοση  προβάλλοντας και διασώζοντας τα ήθη και τα έθιμα μας, σύμφωνα με την παράδοση του τόπου και της χώρας μας, γενικότερα.

Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει  προς το τέλος Απριλίου ή νωρίτερα εφόσον συμπληρωθούν οι σελίδες μας. Οι επαγγελματίες που διαφημίζονται στα έντυπα μας αναρτώνται δωρεάν για μεγάλο χρονικό διάστημα  στην ιστοσελίδα μας. Να σημειωθεί ότι οι καταχωρήσεις διαφημίσεων σε σχέση με την ποιότητα του χαρτιού και τον αριθμό των τευχών μας είναι ιδιαίτερα φιλικές.

Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση θα δείτε όλα μας τα τεύχη

https://eparxiakofos.gr/category/syllektika_teuxi/

Η σελίδα μας στο Facebook

https://www.facebook.com/eparxiakofos/?ref=page_internal

 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979 457191

 https://eparxiakofos.gr/enimerosi-apo-to-eparchiako-fos-www-eparxiakofos-gr/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com