Τετάρτη , 29 Μαρ 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ Βραβεύσεις στην κοπή της βασιλόπιτας ( Και βίντεο)

 

Ένα όμορφο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αποκορώνου σε κέντρο διασκέδασης στο Πρόβαρμα, στη διάρκεια του οποίου ευλογήθηκε και κόπηκε η βασιλόπιτα και βραβεύθηκαν με χρηματικά ποσά σπουδαστές του. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, ενώ από αρκετούς γονείς συζητήθηκε αρνητικά η απουσία της αντιπολίτευσης…

Μετά την ευλογία της βασιλόπιτας από ιερείς της περιοχής η διευθύντρια του Ι.Ε.Κ. κα Δήμητρα Καλλιβρετάκη έκοψε την πίτα με τα παραδοσιακά αφιερώματα στα πρώτα κομμάτια και στη συνέχεια στις ειδικότητες του σχολείου. Ακολούθησε πλούσια γαστρονομική περιποίηση με ορεκτικά και εδέσματα που επιμελήθηκαν σπουδαστές και σπουδάστριες του Ι.Ε.Κ. καθώς και  προβολή του σχολείου τους από βιντεοσκόπηση σπουδάστριας. Στη συνέχεια εμπλουτίστηκε το πρόγραμμα με παραδοσιακό μουσικό σχήμα καλλιτεχνών και χορευτές από την παραδοσιακή Σχολή χορού “Βιγλάτορες”.  

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως» ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης για τη σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία του δημοσίου Ι.Ε.Κ., υπογράμμισε τα εξής: « Ένα όραμα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια έχει βρει το δρόμο του. Σήμερα, λοιπόν, οι 80 σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αποκορώνου παρουσιάζουν εργασίες από την εκπαίδευσή τους τα δύο αυτά χρόνια και τον Ιούνιο που θ’ αποφοιτήσουν θα είναι, αν θέλετε, η μαγιά, διαδίδοντας την αξία που έρχεται να προσδώσει στον Αποκόρωνα το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. το οποίο στελεχώνει ειδικότητες για σήμερα, αύριο και μελλοντικά οι οποίες θα απορροφώνται από τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα που άρχισε ν’ ανθεί στον Αποκόρωνα έχοντας πάνω από 15 επιχειρήσεις τυροκομίας και άλλες 14 επιχειρήσεις ελαιοκομίας. Δίνουμε την αξία που πρέπει στον τόπο μας με τις ειδικότητες αυτές κι έτσι ο Αποκόρωνας θα έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τους νέους και τις νέες» για να επισημάνει ότι « αυτό, άλλωστε, ήταν το επιθυμητό ζητούμενο ώστε να υπάρξει μια σημαντική πληθυσμιακή αύξηση με νέες οικογένειες, αλλά και με τα χρήματα τα οποία θα βγάζουν να τα τοποθετούν πάλι στον τόπο τους για να υπάρξει και μια οικονομική άνθιση».

Καταλήγοντας ο κ. Κουκιανάκης, τόνισε: «Όλοι εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας όχι μόνο να διαπιστώνουμε την έλλειψη και την ανεργία η οποία υπάρχει και μαστίζει τη νεολαία μας, αλλά να προσπαθούμε με πράξεις και με έργα να την κρατήσουμε στον τόπο, στη γενέτειρα γη. Μόνο έτσι θα έχουμε επιτελέσει το χρέος μας».       

 

DSC01668wtmk0000 DSC01674wtmk DSC01680wtmk DSC01681wtmk DSC01684wtmk DSC01688wtmk DSC01692wtmk DSC01696wtmk DSC01697wtmk DSC01699wtmk DSC01700wtmk DSC01702wtmk DSC01704wtmk DSC01705wtmk DSC01706wtmk DSC01707wtmk DSC01716wtmk

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση  

Η-ταυτότητα-για-την-εφημερίδα-και-σε-αυτοκόλητα

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com