Τρίτη , 27 Φεβ 2024

Απαραίτητες οι κίτρινες διαγραμμίσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο

1. Αμέσως μετά τον Πάνω Κακόπετρο συνεχίζονται σωστά οι διαγραμμίσεις καθόσον δεν υπάρχουν γειτονιές ή διασταυρώσεις με άλλους δρόμους. 

Κίτρινες διαγραμμίσεις εκτός πόλεων μπορούμε να συναντήσουμε σε δύο περιπτώσεις με την πρώτη να αφορά προσωρινές διαγραμμίσεις σε τμήματα της οδού όπου είναι σε εξέλιξη έργα και τακτικά αλλάζουν την χάραξη των λωρίδων όπως για παράδειγμα συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό στο τμήμα της νέας εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου μετά το Πλατάνι. Η δεύτερη περίπτωση τώρα αφορά τους δρόμους εκείνους που βρίσκονται σε αυξημένο υψόμετρο καθώς επίσης και σε περιοχές που έχουν κατά συχνά διαστήματα ομίχλη ή χιονοπτώσεις. Για αυτές τις περιπτώσεις οι κίτρινες διαγραμμίσεις είναι περισσότερο ορατές στους οδηγούς για να βλέπουν τα όρια του δρόμου ούτως ώστε να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Από την προχθεσινή μας μετάβαση στο Σέλινο καταγράψαμε περιπτώσεις στον κεντρικό δρόμο Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρας αμέσως μετά τον Κακόπετρο. 

Κι ενώ για τα λάθη με τις διαγραμμίσεις γενικότερα έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα, δυστυχώς συνεχίζονται όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που παραθέτουμε με αντίστοιχες λεζάντες. 

Γιάννης Η. Κάκανος 

2 και 3. Ο Κακόπετρος απέχει από τα Χανιά 35 χιλιόμετρα και ο κεντρικός δρόμος του χωριού αρχίζει από 400 μέτρα υψόμετρο. Εδώ και πολύ σωστά θα δούμε διπλές κίτρινες συνεχόμενες διαγραμμίσεις αλλά δυστυχώς να μην επιτρέπουν σε οδηγούς να εισέλθουν στις αυλές των σπιτιών τους ή να ακολουθήσουν άλλο προορισμό σε διασταύρωση με τον κεντρικό δρόμο. 
3.
4. Στον ίδιο κεντρικό δρόμο στη συμβολή του με τον παλαιό που διαπερνά το ιστορικό φαράγγι Σπίνας Καντάνου όπου το υψόμετρο είναι 700 μέτρων περίπου οι διαγραμμίσεις είναι λευκές και συνεχόμενες ακόμα και πάνω στη συμβολή…
5. Στον κεντρικό δρόμο Καντάνου για Τεμένια με υψόμετρο πάνω από 750 μέτρα οι διαγραμμίσεις είναι λευκού χρώματος… 

6.  Τα Πλεμενιανά είναι χωριό και έδρα ομώνυμης κοινότητος του δήμου Καντάνου – Σελίνου, απέχει από τα Χανιά 60 χιλιόμετρα και το υψόμετρο στον κεντρικό δρόμο αρχίζει από 360 μέτρα. Οι διαγραμμίσεις είναι λευκές αλλά κι εδώ με τα ίδια λάθη απαγόρευσης εισόδου σε αυλές… 

   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com