Παρασκευή , 24 Μάϊος 2024

Ο Αζωγυρές θέλει υποστήριξη και ολοκλήρωση των έργων οδοποιίας

 

Τα έργα διαπλάτυνσης του δρόμου που έπρεπε να είχαν τελειώσει

Πάγιο πρόβλημα έχουν καταντήσει τα χρονοδιαγράμματα μελετών δημοσίων έργων με άλλα να καθυστερούν και άλλα να παραμένουν στάσιμα… 

Για τα έργα διαμόρφωσης του επαρχιακού δρόμου μέσα από το χωριό Αζωγυρές ώστε να εκλείψουν κίνδυνοι αποκόλλησης βράχων και να διαπλατυνθεί το οδόστρωμα, είχαν προκύψει διαμαρτυρίες κατοίκων και ακολούθησαν επανειλημμένα δημοσιεύματα. 

Από τότε μέχρι σήμερα τα έργα διαμόρφωσης του επαρχιακού δρόμου μέσα από το χωριό Αζωγυρές συνεχίζονται ενώ όπως μας πληροφόρησε ο κάτοικος του χωριού Ευτύχης Κουκουτσάκης “θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από το τέλος Νοεμβρίου του 2022”.

Ο κ. Ευτύχης Κουκουτσάκης

Συνεχίζοντας ο κ. Κουκουτσάκης σημείωσε: “Ο Αζωγυρές είναι ένα μικρό  χωριό που έγινε ευρύτερα γνωστό με τους 99 Αγίους Πατέρες που ασκήτεψαν μέσα στις σπηλιές Ζουρές και Χάρακας, όταν ήρθαν μέσω Γαύδου από διάφορα μέρη της Μεσογείου, περίπου το 1632 μ.Χ.”. Στο χωριό μας υπάρχει και ο ευλογημένος αειθαλής πλάτανος όπου κάτω από αυτόν έκατσαν οι Άγιοι Πατέρες. Ο πλάτανος αυτός βρίσκεται πολύ κοντά με το παλιό ιστορικό μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στους 99 Αγίους Πατέρες”, για να τονίσουν από κοινού με τον συγχωριανό του Εμμανουήλ Παπαδογιάννη τα εξής: “ Κάτω από τον ευλογημένο πλάτανο έχουμε παραχωρήσει στον Δήμο χώρο, αλλά και άλλοι χωριανοί μας έχουν συμφωνήσει να δώσουν και αυτοί γη, ώστε να διαμορφωθεί μία άνετη μικρή πλατεία που να μπορεί να χωρέσει 40 τουλάχιστον αυτοκίνητα. Τώρα, όπως είδατε την κατάσταση, έχουν σταθμεύσει γύρω στα 15 αυτοκίνητα και δεν μπορούν να κάνουν εύκολα στροφή. Το χωριό μας “άνθισε” χάρη στο μεράκι των κατοίκων του, αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Δήμος και Περιφέρεια οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν τα έργα και να γίνουν και άλλα γρήγορα και χωρίς προβλήματα”.      

Γιάννης Η. Κάκανος

Ο κ. Εμμανουήλ Παπαδογιάννης δείχνει τον χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον κ. Κουκουτσάκη για να γίνει πλατεία
Η απαράδεκτη κατάσταση του στενού δρόμου προς την εκκλησία
Ο ευλογημένος πλάτανος του Αζωγυρέ
Το παλιό μοναστήρι με την εκκλησία των Αγίων Πατέρων

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com