Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024

Αν οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες αποτελέσουν εστίες ταραχών, πως θα αντιμετωπιστούν;

Φωτογραφίες του 2006 από το προσωπικό μας αρχείο

Οι δυσκολίες που επί μακρό χρονικό διάστημα ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, με αποκορύφωμα την πανδημία του κορωνοϊού,  οδηγούν μεγάλο μέρος της σε “ ισοπέδωση”, χωρίς περιθώρια αντίδρασης και χωρίς να μπορεί  η ίδια ν’ αγωνιστεί για το δημόσιο συμφέρον. 

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα των… ισοβίων κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων και πρωθυπουργών πολιτικών οικογενειών, αποδεικνύουν – στα περισσότερα χρόνια της μεταπολίτευσης – ότι εξακολουθούν να “βασιλεύουν” η κομματική εμπάθεια, η διαφθορά, η παράνομη γραφειοκρατία και οι αναχρονιστικές νομοθεσίες, με τις  αλλαγές -συν τοις άλλοις – των εκλογικών διαδικασιών, προσαρμοσμένες κατά το συμφέρον του κυβερνώντος κόμματος.  Κυβερνήσεις και κόμματα αντιπολίτευσης, δηλαδή, κατώτερα των περιστάσεων. 

Παρά ταύτα γιορτάσαμε προχθές επίσημα μόνο στην Αθήνα, την ηρωική εξέγερση, πριν 200 χρόνια, των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής κυριαρχίας, με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και αυστηρούς ελέγχους σε μετακινούμενους Ελληνες πολίτες, ενώ θα έπρεπε τα ίδια μέτρα να ισχύουν και για τους χιλιάδες παράνομους… μετανάστες νεαρής κυρίως ηλικίας. 

Με αφορμή αυτόν τον προκλητικό διαχωρισμό αλλά και την ασέβεια που επιδεικνύουν οι φιλοξενούμενοι μετανάστες, επισημαίνουμε ακόμα μια φορά τον μέγιστο εθνικό κίνδυνο που διατρέχουμε ως λαός από τους πολυπληθείς με διαφορετική κουλτούρα, πίστη και γλώσσα, ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα  στη χώρα μας. 

Για προβληματισμό, υπενθυμίζουμε επίσης  τον τίτλο που χρησιμοποιήσαμε πριν από 20 χρόνια σε άρθρο μας στον τοπικό Τύπο  “Μια σταλίτσα η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη”  που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.       

Γιάννης Η. Κάκανος   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com