Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Η βασιλόπιτα και το ημερολόγιο της Ένωσης των Γυναικών Ελλάδας

 

 

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο καφέ «Κήπος» της πόλης μας που την αποτελούσαν πολλές παρέες, κυρίως γυναικών, μέλη του παραρτήματος Χανίων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, χθες το απόγευμα για τέταρτη χρονιά έκοψαν τη βασιλόπιτα τους και διανεμήθηκε το ημερολόγιο του 2014 με πολλά ιστορικά στοιχεία της δράσης των γυναικών παλαιών περιόδων.

Για την εκδήλωσή τους μίλησε στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων κα Αμαλία Μπασιά επισημαίνοντας τα εξής: « Σήμερα κόβει τη βασιλόπιτα το παράρτημα Χανίων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας. Οι φίλες και τα μέλη του παραρτήματος είμαστε εδώ να συζητήσουμε και να επικοινωνήσουμε γιατί η επικοινωνία λείπει από την εποχή μας και ίσως τώρα με την οικονομική κρίση βρούμε ξανά τον εαυτό μας. Παράλληλα με την κοπή της βασιλόπιτας θα παρουσιαστεί το ημερολόγιο του 2014 της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας το οποίο εκδίδουν στην Αθήνα μετά από προηγηθείσα  Γενική Συνέλευση που συμμετείχαν εκπρόσωποι των 24 παραρτημάτων που έχει η Ένωση σε όλη τη χώρα.  Ένα από τα παραρτήματα αυτά είναι και το δικό μας στα Χανιά που λειτουργεί για  5η χρονιά και είναι μέχρι στιγμής το μόνο στην Κρήτη. Η Ε.Γ.Ε. είναι πολύ παλιά οργάνωση έχοντας ιδρυθεί αρχικά το 1976 με την ονομασία «Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας»  και είχε επικεφαλής την Αλεξάνδρα Δεμερούκα. Η Ένωση δεν έχει κομματικό χρώμα και βοηθά τη γυναίκα υποστηρίζοντας τα δικαιώματα που έχει. Στα Χανιά το διοικητικό μας συμβούλιο είναι πενταμελές».

SONY DSC

 SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

image0066

Το εξώφυλλο του ημερολογίου των Γυναικών Ελλάδας  

Χανιώτικα νέα Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 σελίδα 30

30-20140125

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com