Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥΔΑΣ – Εκδήλωση για τα Πασχαλινά έθιμα του παλιού καιρού

 

Η κακοκαιρία λόγω του βροχερού καιρού που επικρατούσε το απόγευμα του Σαββάτου δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα Πασχαλινά έθιμα του παλιού καιρού στον αύλειο χώρο του  Σπιτιού της Παράδοσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, αλλά εντός της αίθουσας του με λιγότερο κόσμο.

Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος του Π.Σ. Ηλίας Φραγκιαδάκης, υπογράμμισε τα εξής: “ Βρέχει τώρα μα το νερό χρειάζεται και ας μας απέτρεψε να πραγματοποιήσουμε εξωτερικά την εκδήλωση. Θα την κάνουμε όμως μέσα και θα μιλήσουμε για τις προετοιμασίες των νοικοκυριών τον παλιό καιρό και είναι πολύ σημαντικό που θα αναφερθούν σε αυτά νοικοκυρές μεγάλης ηλικίας ώστε να μάθουν και τα παιδιά πως μεγάλωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους ενώ θα μας απαγγείλουν τα κάλαντα του Λαζάρου εκείνης της εποχής. Εμείς έχουμε ετοιμάσει τα Λαζαράκια μας τα οποία ζύμωσαν μικρές νοικοκυρές και θα ψήσουμε στον ξυλόφουρνο ενώ ένας καλός φίλος ο κ. Γιάννης Πισσαδάκης έχει ετοιμάσει ορισμένα εδέσματα όπως τον παλιό καιρό για να προσφέρουμε στους παρευρισκόμενους”. 

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την εκδήλωση. 

Ηλίας Ι. Κάκανος  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com