Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Νέο βραβείο στον ταλαντούχο ποιητή Δημήτρη Τυραϊδή

Ο κ. Δημήτριος Τυραϊδής

Ένα ακόμα βραβείο είχε την τιμή να παραλάβει πρόσφατα ο εξαίρετος λαϊκός συγγραφέας – ποιητής και συνεργάτης των “Χανιώτικων νέων” Δημήτριος Τυραϊδής κατόπιν συμμετοχής του στον παγκόσμιο διαγωνισμό Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ 2019, κατακτώντας το βραβείο “ΑΛΚΑΙΟΣ” για την ποιητική του συλλογή “Της ζωής εικόνες”.  

Χαρισματικός άνθρωπος ο κ. Δημήτρης περνά τις ελεύθερες ώρες του “ακονίζοντας” το μυαλό συγγράφοντας βιβλία και συνθέτωντας στίχους, έχοντας σημειώσει αλυσιδωτές βραβεύσεις μέσα στην 35ετή λογοτεχνική του πορεία.  

Για την συγκεκριμένη βράβευση, ο ίδιος μας είπε: “ Από το 1985 άρχισα ν’ ασχολούμαι με την ποίηση, ενώ ήμουν ακόμα εν ενεργεία στο Σώμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα κίνητρα που ασχολήθηκα μου τα έδωσαν δύο πνευματικοί άνθρωποι εδώ στα Χανιά που με δίδαξαν στα μυστικά της ποίησης. Δύο χρόνια αργότερα, συμμετείχα σε διαγωνισμό με το ποίημα που είχε τίτλο “ Όραμα της Ειρήνης”, για να βραβευθώ από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, παράρτημα Δελφών στις 24 Μαΐου 1987. Η χαρά μου ήταν μεγάλη και από τότε μέχρι σήμερα έχω βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος με τη σημερινή βράβευση να είναι η 38η κατά σειρά.  Η βράβευση θα γινόταν στο Πανεπιστήμιο του Βόλου αλλά εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν δεν πήγαμε και το βραβείο το έλαβα σε πρώτη φάση πριν από 3 ημέρες με εμαιλ και είναι το 4ο κατά σειρά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ με το βραβείο ΑΛΚΑΙΟΣ. Όλα αυτά τα οφείλω στους δύο δασκάλους μου, τον αείμνηστο Νίκο Μαραγκουδάκη, τον ποιητή του φωτός, τον ακαδημαϊκο, τον συγγραφέα, τον άνθρωπο και τον πνευματικό μου πατέρα  και δάσκαλο στον πεζό λόγο, πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Χατζηνικολάου. Θέλω να επισημάνω ότι όλα τα βιβλία που έχω εκδώσει τα διανέμω δωρεάν σε φίλους και γνωστούς. Τελειώνοντας εκφράζω τις ευχαριστίες μου στα “Χανιώτικα νέα”. 

Το τηλέφωνο του κ. Δημητρίου Τυραϊδή είναι: 6979002968. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com