Παρασκευή , 24 Μάϊος 2024

Ο “περβολόδρομος” στην μνήμη του μελετητή της Ιστορίας της Κρήτης Στέργιου Σπανάκη!

Η τιμητική ονοματοδοσία σε δρόμο της πόλης από τον Δήμο Χανίων στην μνήμη του αείμνηστου Κρητικού συγγραφέα και μελετητή της Ιστορίας της Κρήτης κατά την Ενετοκρατία, Στέργιου Σπανάκη, αναμφισβήτητα αποτελεί ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του τεράστιου έργου που άφησε ο σπουδαίος αυτός ερευνητής,  που έφυγε  το 1994 από την ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Κι’ ενώ πριν από λίγα χρόνια ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο στη μνήμη του η ονομασία μιας νέας οδού στην πόλη μας, επιλέχθηκε ένας χωματένιος περβολόδρομος μήκους 600 περίπου μέτρων μεταξύ των οδών Αλέκου Παναγούλη και Νικολάου Μουντάκη. 

Για την συγκεκριμένη “οδό”, αναφερθήκαμε προ διετίας επισημαίνοντας την ανάγκη διαπλάτυνσης, κατασκευής πεζοδρομίων, έργων αποχέτευσης και ασφαλτόστρωσης πριν αρχίσουν να χτίζονται κατοικίες. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα άρχισε…  

Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες φωτογραφίες οι οποίες μιλούν από μόνες τους! 

Ηλίας Ι. Κάκανος  

Η βόρεια πλευρά της περιοχής με την συμβολή της οδού Αλέκου Παναγούλη με την οδό Στέργιου Σπανάκη όπου το μεγαλύτερο τμήμα της είναι σε ευθεία γραμμή ανάμεσα σε περβόλια. 

Η οδός Νικολάου Μουντάκη στα νότια με την έξοδο σε αυτή της οδού Στέργιου Σπανάκη.

Δορυφορική εικόνα της περιοχής με την οδό Στέργιου Σπανάκη… 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com