Τρίτη , 19 Μαρ 2024

Τώρα είναι η ώρα των γνήσιων ανεξάρτητων υποψήφιων πολιτευτών…

Η επικρατούσα πολιτική παρακμή που έφερε ο κομματισμός στη χώρα μας συσπειρώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερους πολίτες από τον…  χώρο της αποχής εκ των οποίων πολλοί θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά οι πόρτες γι’ αυτούς παραμένουν κλειστές. Η σημερινή κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου με την πολιτική που ασκεί στάθηκε αφορμή να χάσει το ΠΑΣΟΚ χιλιάδες μέλη και φίλους. Κι ενώ η κυβερνητική απώλεια είναι τεράστια, κανένα άλλο κόμμα δεν φαίνεται ν’ αυξάνει εντυπωσιακά τα ποσοστά του. Η αυτοδυναμία, λοιπόν, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, θ’ αποτελεί παρελθόν. Κανένα κόμμα δεν θα είναι αυτοδύναμο, που σημαίνει ότι αρχίζουν νέες διαδικασίες σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Επειδή, όμως, μέχρι σήμερα η αγωνιστική μας πορεία πλησιάζει την 20ετία και οι καταστάσεις που βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εξάρτησης των ισόβιων… αμαρτωλών πολιτικών μας, επαναφέρουμε στην επικαιρότητα παλαιότερη πρότασή μας για ένα απλό αγαπησιάρικο μικτό εκλογικό σύστημα, το οποίο, αναδεικνύει από τον λαό και μόνον τον λαό αληθινούς ανεξάρτητους βουλευτές.
Τι έχουμε προτείνει;

Την πολυσταυρία, την ψήφιση κόμματος και το δικαίωμα να ψηφίζονται και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές εκτός του συνδυασμού επιθυμίας κάθε ψηφοφόρου. Ακόμα, να υπάρχει και ψηφοδέλτιο ανεξάρτητων υποψηφίων. Οι ανάγκες των καιρών και τα συμφέροντα της χώρας χρειάζονται καλές σκέψεις με καινοτόμο χαρακτήρα. Να μπορούμε να ρίχνουμε στην κάλπη δύο ή και τρία ψηφοδέλτια σ’ ένα φάκελο όπου: Το ένα ψηφοδέλτιο θα είναι για το κόμμα και τον υποψήφιο βουλευτή ή βουλευτές που θέλουμε να τιμήσουμε. Στην περίπτωση αυτή, για να μην έχει ο ψηφοφόρος συνειδησιακά προβλήματα σε τυχόν ισοψηφία, να μπορεί να βάλει δύο σταυρούς στον ένα εκ των υποψηφίων της προτίμησης του, επαναλαμβάνουμε, στο ψηφοδέλτιο που θα έχει ψηφίσει και το κόμμα του. Προαιρετικά να μπορεί να ψηφίσει και άλλο ή άλλους υποψήφιους από άλλα κόμματα ή τον συνδυασμό των ανεξάρτητων, αφού με την πολυσταυρία θα έχει τέτοια δυνατότητα. Όσοι επιλέξουν να τιμήσουν ανεξάρτητους υποψήφιους θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν ψηφίσει και κάποιο κόμμα. Τελειώνοντας, επισημαίνουμε ότι το πνεύμα της προτάσεως μας δεν αφορά μόνο τις βουλευτικές εκλογές, αλλά κάθε είδους εκλογές.

 

 

Σημείωση σύνταξης: Το άρθρο μας μεταφέρθηκε στο νέο Επαρχιακό φως από το προηγούμενο site. 
Σχόλια
ΕΙΡΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ σχολίασε:
August 27th, 2011 at 08:10
Το πνεύμα που οι προτάσεις σου έχουν πολύ μ’αρέσει…
μα πάνω στα πολιτικά φίλε δεν παίρνω θέση!
Δε δείχνουν οι πολιτικοί για το λαό συμπόνια…
και μόνο απογοήτευση εισπράττω τόσα χρόνια!
ΣΤΑΥΡΟΣ σχολίασε:
October 5th, 2011 at 17:00
Το πνεύμα της «άμεσης» δημοκρατίας της πραγματικής δημοκρατίας που έχει η πρόταση σου είναι σωστό. Υπάρχουν πολλές καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Δυστυχώς, η «δημοκρατία» της οχλοκρατίας δεν θέλει να υπάρχει πραγματική δημοκρατία βαφτίζοντας φασιστικό οτιδήποτε διαφορετικό. Ιδέες υπάρχουν και είναι πολλές. Αλλά για να μπορέσουν να εφαρμοστούν (ακόμη κι αν πέσει το σύστημα ως σάπιο μήλο από μόνο του) χωρίς να ξαναπεράσουμε σταδιακά στο μέλλον, σε μια διαβρωμένη δημοκρατία ξανά, θα πρέπει πρωτίστως να αλλάξει ο κοινωνικός εσωτερισμός. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να «περάσουμε» για αρκετά χρόνια μέσα από επαναστατικές εφαρμογές αλλαγής συνειδήσεων που η περίοδος αυτή θα έχει και τα ζόρια της για κάποιους. Μόνο έτσι μπορεί να θωρακιστεί μια μελλοντική πραγματική δημοκρατική κοινωνία/κράτος.
*Όπου δημοκρατία/δημοκρατική κλπ δεν σημαίνει το «δικαίωμα στην ψήφο και μετά επιστροφή στην σαπίλα» αλλά το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει σε μια ευνομούμενη δίκαιη κοινωνία με αξίες που οι πρόγονοι μας, μας δίδαξαν, στα πλαίσια των νόμων και των αξιών της φυλής μας που μετουσιώνονται μέσα στο κράτος.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com