Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Από τον Καποδίστρια, στον Καλλικράτη και στον Κλεισθένη

Τα εκλογικά συστήματα στη χώρα μας ζυμώνονται πάντα προς όφελος της εκάστοτε κυβέρνησης, γεγονός που είναι αντίθετο με τους όρους ενός πολιτισμένου δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν, αρκεί και μόνο ν’ αναρωτηθούμε γιατί δεν βελτιώθηκε το εκλογικό σύστημα του “Καποδίστρια”, αλλά αντικαταστήθηκε μ’ ένα άλλο και μάλιστα πιο επώδυνο με την ονομασία “Καλλικράτης” και τώρα μ’ ένα ακόμα πιο ιδιόμορφο που φέρει την ονομασία “Κλεισθένης”.

Οι δυσκολίες που θα προκύψουν σε συνδυασμούς που δεν πλειοψήφησαν από την πρώτη Κυριακή, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην πορεία της διανυόμενης τετραετίας με τις αναγκαίες συνεργασίες που επιβάλλονται και αυτό επειδή είναι γνωστός ο φανατισμός που επικρατεί στους περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους καθώς επίσης και σε πολλούς επικεφαλής συνδυασμών.

Στο Δήμο Χανίων, πάντως, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα και αυτό επειδή ήταν μεγάλος ο αριθμός των υποψήφιων διεκδικητών της… καρέκλας του δημάρχου!

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com