Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

“Τα αγγελάκια των ευχών” παραμονή Θεοφανείων

 

Σε ζεστή ατμόσφαιρα και πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την Κινητή Μονάδα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων η παιδική εορταστική εκδήλωση – εργαστήρι “Τα αγγελάκια των ευχών” στον χώρο του Κέντρου στην οδό Κροκιδά της πόλης μας με τον αγαπητό διασκεδαστή των μικρών παιδιών, Νίκο Μπλαζάκη.   

Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο Νίκος Μπλαζάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι “ ορμώμενος από την ελληνική λαϊκή παράδοση πως παραμονή των Φώτων οι ουρανοί ανοίγουν για ένα βράδυ σκεφτήκαμε να κάνουμε “Τα αγγελάκια των ευχών” όπου κάθε παιδί θα φτιάξει ένα αγγελάκι να βάλει μια ευχή να τη θέσει σε ένα δέντρο και να ανέβει πάνω στα ουράνια γιατί η ευχή αυτή θα φύγει ψηλά μόνο σήμερα γιατί μετά το βράδυ προς τα ξημερώματα οι ουρανοί κλείνουν ξανά μέχρι τον επόμενο χρόνο. Στη συνέχεια αφού τελειώσει το εργαστήριο μας θα απολαύσουμε ελληνική λαϊκά παραμύθιΑ. Καλή χρονιά.γεμάτη αγάπη και αλληλεγγύη”.     

Η προισταμένη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων – ψυχίατρος Άννα Γεωργουδάκη τόνισε: “Η σημερινή εορταστική εκδήλωση είναι από μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στο παραμύθι και είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου μας και ιδιαίτερα της Κινητής Ομάδας Παιδιών και Εφήβων κι έχει σκοπό την ψυχοεκπαίδευση των παιδιών και στα πλαίσια αυτά εκτός από αυτές τις εκδηλώσεις κάνουμε και εξόδους, επισκέψεις στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς και σε απομακρυσμένες περιοχές…”.   

Εκ μέρους της Κινητής Μονάδας Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων η προϊσταμένη κυρία Αικατερίνη Ντούρα σημείωσε: “Η Κινητή Μονάδα είναι ένα καινούργιο κομμάτι του Κέντρου, ένα καινούργιο κομμάτι του Γενικού Νοσοκομείου και ξεκίνησε πρόγραμμα ΕΣΠΑ πριν από δύο χρόνια, όμως με πολύ αγώνα, φιλότιμο και προσπάθεια το έχουμε ζωντανό ακόμα από ανθρώπινο προσωπικό  βγάζοντας προς τα έξω ενημέρωση, επιμόρφωση, ευαισθητοποίηση, πρωτογενή πρόληψη και τώρα φέτος τολμήσαμε και περάσαμε και στη δευτερογενή  πρόληψη που σημαίνει ότι κάνουμε πρώιμη ανίχνευση δηλαδή βρίσκουμε το πρόβλημα στη ρίζα που όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερο είναι για τα παιδιά μας που είναι η ζωή μας..”.    

Ηλίας Ι. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com