Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ – Ο Ιερός Ναός που είναι αφιερωμένος στην “Παναγία τη Γιάτρισσα” (Και βίντεο)

Αναρίθμητα θαύματα γίνονται από την μεγάλη Μάνα του κόσμου, την Παναγία, αιτία όπου το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας της έχει δώσει εκατοντάδες ονομασίες. Ένα από αυτά τα προσωνυμία είναι και το “Παναγία η Γιάτρισσα” με τον μοναδικό ημιτελή ακόμα Ιερό Ναό της, κοντά στο χωριό Λιτσάρδα Αποκορώνου.

Η συγκεκριμένη ονομασία δόθηκε εξαιτίας του ότι η Παναγία θεράπευσε ένα παιδί, γεγονός που ευαισθητοποίησε τον πρωτοπρεσβύτερο Λεωνίδα Ηλιάκη να ενδιαφερθεί για την θεμελίωση ενός νέου Ιερού Ναού στον χώρο με την “Κιβωτό”, μέσα σ’ ένα τεράστιο πάρκο παλιών βοσκότοπων κοντά στο χωριό Λιτσάρδα Αποκορώνου.

Ο Ναός θεμελιώθηκε το 2010 και αμέσως άρχισε να κτίζεται. Από τότε έχουν περάσει εννέα χρόνια και οι εργασίες αποπεράτωσης έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά χρειάζονται ακόμα αρκετά χρήματα για την αποπεράτωσή του. Στον χώρο αυτό κτίζονται και άλλες μικρότερες εκκλησίες οι οποίες βρίσκονται και αυτές σε ημιτελή κατάσταση.

Από την επίσκεψη – προσκύνημα το μεσημέρι της Πέμπτης στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας, παραθέτουμε αρκετά φωτογραφικά στιγμιότυπα μαζί με σύντομα πλάνα βιντεοσκόπησης.

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com