Σάββατο , 1 Απρίλιος 2023

ΣΤΟΝ ΑΛΙΚΙΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Αγιασμός σε Κοινωνικό Παντοπωλείο

 

 
Οι ανάγκες των καιρών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που επιβαρύνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο  τις φτωχές οικογένειες, υποχρεώνουν τους Δήμους, τις Ενορίες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Φορείς, τις επιχειρήσεις και μεμονωμένους συνανθρώπους μας να συνεισφέρουν στηρίζοντας  τα κοινωνικά παντοπωλεία να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο στις κοινωνίες.  

Στον Αλικιανό χθες τελέστηκε ο Αγιασμός για τα εγκαίνια ενός ακόμη κοινωνικού παντοπωλείου, το οποίο θα λειτουργήσει ως κεντρικό του Δήμου Πλατανιά με παραρτήματα σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου. Πρωτεργάτρια της ίδρυσης του είναι η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πλατανιά Κατερίνα Κολοκυθά, υπεύθυνη για θέματα κοινωνικής πολιτικής και τη σύσταση του κοινωνικού παντοπωλείου, η οποία, σε δήλωσή της στα «Χ.Ν.», υπογράμμισε ότι « λόγω της οικονομικής κρίσης ήταν ανάγκη και στον Δήμο μας να γίνει μια τέτοια δράση εξυπηρετώντας αρχικά 84 οικογένειες. Ο Δήμος έχει τεράστια περιφέρεια και το συγκεκριμένο παντοπωλείο εδώ είναι το κεντρικό. Υπάρχουν παραρτήματα ένα σε κάθε μία Δημοτική Κοινότητα. Από εδώ θα φεύγουν τα προϊόντα να πηγαίνουν στα παραρτήματα…”

Το «παρών» στον Αγιασμό έδωσε αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιο Χινόπουλο, τους αντιδημάρχους Νίκο Δασκαλάκη, Ιωάννη Μαλακωνάκη και πολλούς δημοτικούς συμβούλους τόσο από τη συμπολίτευση όσο και την αντιπολίτευση. “Σήμερα είναι η επίσημη πρώτη του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Πλατανιά, μια προσπάθεια πολλών μηνών προεργασίας και συνεργασίας με πολλούς Φορείς και ανθρώπους καθώς και χορηγούς. Όλους τους ευχαριστούμε και θέλω να πιστεύω ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλον τον αριθμό των εγγεγραμμένων, όπως είναι ο αρχικός σχεδιασμός και μακάρι να είναι δυνατόν να μειωθούν όσοι έχουν αυτή την ανάγκη σήμερα”, τόνισε ο κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης του συνδυασμού του Γιώργου Αγοραστάκη ο δημοτικός σύμβουλος Αλκιβιάδης Πενταράκης υπογράμμισε: “Το κοινωνικό παντοπωλείο θεωρητικά θα δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας στους απόρους, αλλά έχω μια ένσταση όσον αφορά τα κριτήρια τα οποία έπρεπε να είναι πιο ελαστικά. Κατά τ’ άλλα συμφωνούμε, υπάρχει αλληλεγγύη”.

Θετικά εκφράστηκαν όσοι από τους παρευρισκόμενους ρωτήθηκαν για την ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, μεταξύ αυτών και πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων, αλλά και απλοί πολίτες όπως τον Στυλιανό Σιγανάκη, που είπε: “Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι προς όφελος, όταν θα υπάρχουν τα εχέγγυα και όταν θα υπάρχει και η συνέχεια σε αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα.

  Η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Κολοκυθά

 

Στιγμιότυπα από τον Αγιασμό

 


Στο μέσον είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αλκιβιάδης Πενταράκης ενώ δεξιά ο Στυλιανός Σιγανάκης  και αριστερά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορθουνίου.

 

 

 

Σημείωση: Ζητάμε συγνώμη που από λάθος μας αναφέραμε στο ρεπορτάζ των “Χ.Ν.” λάθος το επώνυμο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά. Το σωστό είναι Αθανάσιος Χινόπουλος. 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com