Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ – Έργα μαθητών για την κλιματική αλλαγή

 

Οι ανησυχίες, οι φόβοι αλλά και τα αιτήματα των μαθητών για προστασία του πλανήτη, αποτυπώνονται στα έργα ζωγραφικής που παρουσιάζονται στην Πύλη Σαμπιονάρα στο ενετικό λιμάνι, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου.

« Για την κλιματική αλλαγή γίνονται εκδηλώσεις δε δύο χιλιάδες πόλεις σε 150 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Βάμου, Φώτης Ποντικάκης, επισημαίνοντας ότι «κι εδώ στα Χανιά συμμετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη δράση με μια έκθεση με ζωγραφιές παιδιών και έκθεση χορογραφίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή και καλούμε κι εμείς μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο στη συγκέντρωση από αύριο (σήμερα) στο Παρίσι να πάρουν αποφάσεις για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, να μην αφήσουν τους πάγους να λιώσουν, ούτε να συνεχισθεί η υπέρ θέρμανση του πλανήτη, να μειώσουμε τη χρήση ρυπογόνων καυσίμων όπως είναι ο άνθρακας και το πετρέλαιο και να στραφούμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να στραφούμε στη δημιουργία χώρων πρασίνου στις πόλεις και στη δημιουργία ποδηλατόδρομων για να μπορέσουν να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις πέραν από το πετρέλαιο».  Η έκθεση κατέληξε «θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο ανοικτή τα απογεύματα».

To «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος τόνισε ότι «σήμερα μια ημέρα πριν από την Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα που θα γίνει στο Παρίση όπου θέλουμε πραγματικά να παρθούνε σημαντικές αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή και αυτή τη μέρα θέλουμε να συγχαρούμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου για αυτή την πρωτοβουλία εδώ στην Πύλη Σαμπιονάρα να διοργανώσει μια έκθεση, να ενημερώσει τον κόσμο για τα προβλήματα τα οποία έχουμε από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του τρόπου με τον οποίο  ο άνθρωπος πλέον διαχειρίζεται αυτόν τον πλανήτη..»

Ο ίδιος συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Χανίων προς αυτή την κατεύθυνση επισημαίνοντας τα εξής: « Ο Δήμος Χανίων όπως είναι γνωστό και επί της δικής μας Δημοτικής Αρχής έχει μια πορεία σαφέστατη φιλοπεριβαλοντική, μια πορεία συμβολής πραγματικά και στροφής στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε το περιβάλλον. Τα δικά μας κτήρια προγραμματίζουμε να τα καταστήσουμε ενεργειακά αυτόνομα, φροντίζουμε και αλλάζουμε ήδη έχουμε αλλάξει ένα πλήθος από λαμπτήρες στους δρόμους του Δήμου μας με λαμπτήρες πολύ οικονομικούς και αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται βάσει ενεός προγράμματος το οποίο βρήκαμε το Δημαρχείο Χανίων ενεργειακά, συμμετέχουμε στο σύμφωνο των Δημάρχων που έχει κι ένα βασικό στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και προσανατολιζόμαστε σε περιβαλλοντικές δράσεις σε κάθε μας ενέργεια».      

 SONY DSC

 SONY DSC

???????????????????????????????

????????

Στιγμιότυπα από την Έκθεση

 

????????

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου κ. Φώτης Ποντικάκης, η αναπληρώτρια υπεύθυνη κα Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη και το μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας κα Ανδριάνα Μπάσου

 ???????????????????????????????

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας

Γιάννης Η. Κάκανος www.yanniskakanos.gr 

KAKANOS_AYTOKOLLHTA

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com