Τρίτη , 7 Φεβ 2023

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ: Μεταξύ Μεσαυλίων και Δελιανών ένα μικρό πανέμορφο φαράγγι.

 

Ρεπορτάζ: Ηλίας Ι. Κάκανος 

Αναμφισβήτητα όλη η Κρήτη και ιδιαίτερα ο Νομός μας, εκτός από τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, έχει αρκετά μικρότερα φαράγγια που αξίζει να γνωρίσουν όσοι τα αγνοούν.

Τα φαράγγια, βέβαια, δεν ανήκουν σε ιδιώτες, αλλά στο κράτος, κάτι που δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να αποδεχθούν ορισμένοι κάτοικοι περιοχών που τυχαίνει να έχουν ένα φαράγγι κοντά στο χωριό τους. Προκύπτει, όμως, όπως διαπιστώσαμε στην προκειμένη περίπτωση, ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα για το οποίο το ίδιο το κράτος επικροτεί τον τοπικισμό χρησιμοποιώντας κρατικές πληροφοριακές πινακίδες τοποθετημένες σε αντίστοιχα σημεία, οι οποίες αναφέρουν για το ίδιο φαράγγι την ονομασία του χωριού που είναι κοντά του. Έτσι, λοιπόν, το φαράγγι που διασχίσαμε πρόσφατα με την παρέα μας το μάθαμε ως φαράγγι Μεσαυλίων αλλά και ως φαράγγι Δελιανών. Παραξενευτήκαμε στην αρχή, γελάσαμε στη συνέχεια, αλλά η κατάσταση είναι σοβαρή και χρειάζεται άμεση επέμβαση των αρμοδίων Φορέων για να ονοματίσουν σωστά το συγκεκριμένο φαράγγι της Κισάμου καθώς επίσης και να το προστατέψουν από τη ζημιά που υφίσταται λόγω της βόσκησης ζώων από κτηνοτρόφους της περιοχής. Παραθέτουμε αρκετές φωτογραφίες με όψεις αυτού του μικρού θαυμάσιου φαραγγιού του Νομού μας, το οποίο μπορείτε να διασχίσετε πεζοπορώντας, αλλά και με το αυτοκίνητό σας.

27-20130822

13wtmk

2wtmk

14wtmk

1wtmk

15wtmk

4wtmk

7wtmk

9wtmk

5wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com