Κυριακή , 5 Φεβ 2023

ΣΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ – “Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας με ελευθερία και όρια”

 

Αρκετός κόσμος με τους περισσότερους να είναι γονείς κατακλύστηκε το βράδυ της Παρασκευής η αίθουσα ομιλιών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων για την ομιλία του Κύπριου ψυχολόγου δρ. Νεόφυτου Χαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στη σωστή ανατροφή των παιδιών με ελευθερία και όρια, ενώ στο τέλος της διάλεξης πραγματοποιήθηκε τελετή για τη λήξη του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής. 

Μιλώντας στο «Επαρχιακό φως» ο κ. Χαραλάμπους, υπογράμμισε:  «Το θέμα μας για το οποίο προσκλήθηκα να έρθω από την Κύπρο είναι μεγαλώνοντας τα παιδιά μας με ελευθερία και όρια. Είναι ένα θέμα πολύ ενδιαφέρον, πάντα επίκαιρο, διαχρονικό θα πω», για να συνεχίσει, τονίζοντας ότι « μια από τις βασικές ανάγκες του παιδιού αλλά και κάθε ανθρώπου είναι η ανάγκη για ελευθερία. Πολλές φορές η έννοια της ελευθερίας παρερμηνεύεται και μετατρέπεται σε ασυδοσία, αναρχισμό, και παραβίαση της ελευθερίας του άλλου. Στην σημερινή μας επικοινωνία θα τονίσουμε τη σημασία της οριοθέτησης για αυτοπροσδιορισμό, αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο και αυτοπραγμάτωση. Συγκεκριμένα θα συζητήσουμε τις πέντε διαστάσεις της ανάπτυξης και το ρόλο των γονιών στη διαμόρφωση υγιούς προσωπικότητας του παιδιού, τη σημασία και τη διαδικασία της θέσπισης των ορίων, τα εμπόδια στη χάραξη των ορίων και τρόπους που βελτιώνουν την επικοινωνία με τα παιδιά μας».

Ο ίδιος συνέχισε για να καταλήξει επισημαίνοντας: «Θα αναφερθούμε ακόμη στην τυπολογία των γονιών σε σχέση με τα όρια, την καλλιέργεια και βίωση αξιών και την μετακίνηση από την αρνητική στη θετική ερμηνεία και προσέγγιση της συμπεριφοράς των παιδιών».

Την διάλεξη συντόνιζε η προϊσταμένη διεύθυνσης κοινωνικής πολιτικής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Χανίων κα Κατερίνα Κουνελάκη που μας είπε: « Απόψε είναι η τελευταία συνάντηση του προγράμματος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.,  το οποίο κλείνοντας τα δέκα χρόνια λειτουργίας του είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή των συνδημοτών μας που και φέτος ήταν πολύ μεγάλη. Κλείνοντας, λοιπόν, απόψε το πρόγραμμα θα γίνει απονομή βεβαιώσεων σε όσους φοίτησαν. Μεταξύ των φοιτητών μας έχουμε και έναν ηλικιωμένο, τον κ. Κανάκη Γιακουμινάκη άνω των 90 ετών που μας εξέπληξε πραγματικά. Τελειώνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Τράπεζα Χανίων που μας φιλοξένησε επανειλημμένα στον χώρο της αφιλοκερδώς».

Γιάννης Η. Κάκανος  www.yanniskakanos.gr

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

 Στιγμιότυπα από την διάλεξη 

KAKANOS_AYTOKOLLHTA

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com