Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

“ Όνειρο θερινής νυκτός” οι αερογέφυρες σε κόμβους στα Χανιά…

1, 2 και 3. Από την Κάτω Σούδα…

Δύο επικίνδυνα κομβικά σημεία στα Χανιά τα οποία διασταυρώνονται με πολλούς δρόμους, αφορούν οι ισόπεδες πολυ διασταυρώσεις Κλαδισού και Κάτω Σούδας οι οποίες εξακολουθούν να εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για οδηγούς και πεζούς. Κι ενώ τα τροχαία ατυχήματα στα σημεία αυτά όπως και το κυκλοφοριακό κομφούζιο  συνεχίζονται, η τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η Πολιτεία δια των εκλεγμένων αντιπροσώπων της “σφυρίζουν” αδιάφορα. 

Αποτέλεσμα αυτής της “ένοχης” διαχρονικής χαμηλής διορατικότητας των αρμοδίων, είναι να δυσφημίζεται και να ζημιώνεται και τουριστικά ο Νομός μας αφού αμφότεροι οι προαναφερόμενοι αν ισόπεδοι οδικοί κόμβοι εξυπηρετούν εκτός των άλλων διαδρομών και είσοδο – έξοδο στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. 

Έστω και καθυστερημένα, επιβάλλεται άμεσα να δρομολογηθεί η κατασκευή αερογεφυρών που θα εξουδετερώνει  οδικές παθογένειες του παρελθόντος με την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού όχι μόνο της πόλης αλλά της ευρύτερης περιοχής, λιμάνι, αερολιμένα και κέντρο πόλης δίνοντας θεαματική αναβάθμιση υπέρ των Χανίων, της Σούδας και του Νομού μας γενικότερα. 

Παραθέτουμε όψεις με τις ισόπεδες πολύ διασταυρώσεις Κλαδισού και Κάτω Σούδας όπου σε αυτήν τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια των προβλημάτων του Κλαδισού επειδή στερείται και φωτεινής σήμανσης, ενώ στην ευθεία της οδού για είσοδο – έξοδο στον Β.Ο.Α.Κ. τα οχήματα που σταθμεύουν προσωρινά και στις δύο πλευρές έξω από καφετέριες και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης οικιών δημιουργούν πολλά προβλήματα όπως επίσης και μεγάλους κινδύνους για ατυχήματα.    

Γιάννης Η. Κάκανος 

4. Από τον Κλαδισσό

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com